27 Nisan 2024
  • Lefkoşa18°C
  • Mağusa19°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt17°C
  • İskele19°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

“EYLEM DAHA KALKMADI”

"Varılan noktada sendikaları suçlamak art niyet taşıyor"

“Eylem daha kalkmadı”

19 Aralık 2016 Pazartesi 11:10

Detay Kıbrıs/Ertuğrul SENOVA

Geçtiğimiz gün Başbakanlık ve KTAMS’ın resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalarda, ani bir kararla kamudaki mesai saatleri konusunda anlaşmaya varıldığı kaydedildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan KTAMS, sivil itaatsizlik eyleminin sona erdiğini, eyleme destek veren herkese teşekkür ettiği açıkladı.

KTAMS’ın bu kararı sonrası, vatandaş yeni kararı uygulamaya sokan UBP-DP azınlık hükümetinden çok, saatlerin değişimi ve 3 bakanın istifasına ilişkin mücadelenin lider rolünü oynayan Sendikal Platform’a kızdı.

Konuyla ilgili Detay Gazetesi’ne açıklamada bulunan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, hükümetle varılan anlaşma sonrası sivil itaatsizlik eyleminin sona ermesi kararının sadece KTAMS’a ait olduğunu, KTÖS olarak dün akşam aldıkları karar doğrultusunda tüm üyelerine eylemlerinin devam edeceğini bildirdiklerini açıkladı.

“Eylem daha kalkmadı”

Hükümetin aldığı “nöbetçi öğretmen” kararına uygun olarak öğrencilerin mağdur olmaması adına KTÖS’e bağlı öğretmenlerin aynen geçmişte de olduğu gibi 08.00 – 12.40 saatleri arasında çalışacağını kaydeden Elcil, konuyla ilgili hükümetin herhangi bir genelge yayımlamadığını vurguladı.

Elcil, “Eylem daha kalkmadı. Genelgede ne yazdığını bilmeden hareket edemeyiz” diyerek, bugün saat 16.00’da toplantı olacağına ilişkin basın üzerinden duyumlar aldıklarını, yapılacak toplantı sonrasında genelgede yazanlara dayanarak eyleme devam edip, etmeyeceklerini anlayacaklarını açıkladı.

Dün gerçekleşen açıklama sonrasında halkın yoğun bir şekilde sendikaları suçlamasına ilişkin olarak da konuşan Elcil, varılan noktada sendikaları suçlamanın art niyet taşıdığını vurguladı.

Sadece Sendikal Platform’un değil, tüm sivil toplum örgütlerinin, kurum ve kuruluşların meydana inmesi gerektiğini, sadece açıklama yapılarak mücadelenin sürdürülemeyeceğini belirtti.

Sendikal Platform olarak 3 bakanın istifası ve kış saati uygulamasına geçiş şartlarının halen devam ettiğini ve konuyla ilgili mücadelelerinin süreceğini kaydeden Elcil, “sosyal medya üzerinden yazıp çizmek kolay. Ortalık klavye kahramanı doldu. Bu yazıp çizenleri meydanlara çağırıyorum. Gelsinler meydanlarda ortak mücadele verelim” dedi.

Elcil, mücadelenin devam ettiğini vurgulayarak sözlerini sonlandırdı. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA