16 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa21°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele21°C
  • İstanbul22°C
  • Ankara19°C

EVLİLİK DIŞI ÇOCUKLARIN ORANI REKORA KOŞUYOR

Evlilik Dışı Çocukların Oranı Rekora Koşuyor

11 Temmuz 2013 Perşembe 15:33

stubborn-child[1]İngiltere’de açıklanan resmî tahminlere göre üç yıl sonra doğacak bebeklerin büyük bir bölümünün ebeveynleri evli olmayacak.

2012 yılında evlilik dışı doğan bebeklerin oranı, 40′ıncı yıldır peş peşe artarak yüzde 47,5′e ulaştı. Yetkililer bu oranın 2016 yılına kadar yüzde 50′ye ulaşmasını bekliyor.

Ulusal İstatistik Dairesi’nin kayıtları, evlilik dışı çocukların oranının yüzde 4 olduğu 1938 yılına kadar uzanıyor.

Muhafazakâr Parti milletvekili ve eski çocuklardan sorumlu bakan Tim Loughton, hükümete çağrıda bulunarak aile kurumunun yıkılmasını engellemek için evliliği desteklemeleri çağrısında bulundu.

Loughton, Daily Telegraph gazetesine konuyla ilgili verdiği demeçte, evlilik kurumunun bağlayıcılığı olmadan çiftlerin ilişkilerini başlatma ve bitirme konusunu çok hafife aldıklarını söyledi.

“Anne babaların ayrıldığı ailelerin çocukları okulda daha başarısız oluyor. Bu çocukların, ruhsal sorunlar yaşaması ve uyuşturucu madde bağımlısı olması olasılığı çok daha yüksek” diyen Laughton, “Hükümetin, evliliği desteklediğini gösterecek açık bir mesaj vermesi çok önemli” görüşünü savundu.

İngiltere Başbakanı David Cameron, evli çiftlere bazı vergi kolaylıkları sağlanması konusunda bir süredir partisi içindeki bazı milletvekillerinin baskısı altında.

Başbakan Cameron’un incelediği ve sonbaharda yasalaşabilecek tasarılar, yaklaşık dört milyon evli çifte yılda 150 sterlin (yaklaşık 440TL) ek gelir sağlayacak.

2011 yılında yapılan nüfus sayımı verilerine göre, İngiltere’deki evli çiftlerin oranı, kayıtların tutulmaya başlandığı 1801 yılından bu yana ilk kez yüzde 50′nin altına düştü.

İngiltere’de 2011 yılında 723,913 olan doğum sayısı 2012 yılında 729,674′e çıktı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA