EVE DÖNMEK İSTEYEN RUS ASKERLERİ: ÖLDÜRÜLMEKTEN KORKUYORUZ
Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken, Ukrayna'daki Rus birliklerinin savaştan kaçması halinde ölümle tehdit edildiği iddia edildi. Yakalanan bir Rus asker, 'Eğer Rusya'ya dönersek kendi askerlerimiz tarafından öldürüleceğiz." dedi.

12 Mart 2022 Cumartesi 10:38
Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ederken, Ukrayna güçleri tarafından yakalanan Rus askerleri, evlerine dönmeleri halinde öldürülmekten korktuklarını söyledi.
İngiltere’nin en çok okunan gazetelerinden The Telegraph’ın haberine göre, Kiev’de, Ukrayna birlikleri tarafından ele geçirilen Rus askerleri bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Rusya’nın 2. Motorlu Tüfek Tümeni’nden bir asker Rusya’ya döndüğünde öldürülmekten korktuğunu söyledi.
Yakalanan askerlerden biri, “Rusya’da zaten ölü kabul ediliyoruz” dedi. Ailemi arama fırsatı verildi ve bana benim için bir cenazenin önceden ayarlandığını söylediler. İsmi açıklanmayan asker, ‘Eğer Rusya’ya dönersek kendi askerlerimiz tarafından öldürüleceğiz.” dedi.
ANNESİNİ BİLE ÖLDÜRDÜLER
İsmi açıklanmayan asker, 24 Şubatta Harkov’da Rus askerlerine sivillerin üzerine ateş açma emrinin verilmesinin ardından 20’li yaşlarında bir kadını kurtarmaya çalışırken kendi tarafından açılan ateşle ölen bir teğmen olduğunu hatırlattı. Bu olaydan sonra teğmenin annesinin de öldürüldüğü söyledi.
2 Mart’ta konuşan yakalanan Rus askerleri, bir İngiliz istihbarat şirketinin elde ettiği ses kayıtlarına göre, Ukrayna’nın işgalinin ‘tam bir kargaşa içinde’ devam ettiğini söyledi.
Ele geçirilen telsiz mesajları, birliklerin Ukrayna kasabalarını bombalamak için merkezi komuta emirlerine uymayı reddettiğini ve yiyecek ve yakıt kaynaklarının tükenmesinden şikayet ettiklerini belirtti.
Kayıtlar arasında, Ukrayna işgalinin geçen hafta başlamasından bu yana istihbarat firması ShadowBreak tarafından elde edilen yaklaşık 24 saatlik konuşmalar da yer alıyor.
‘ANNE, KENDİMİ ÖLDÜRMEK İSTİYORUM’
Diğer video kayıtlarında ise, Rus askerlerinin hüsrana uğradıktan sonra Rusya’ya geri döndükleri söyleniyor. Kayıtlarda yer alan bir mesajda, bir asker annesine, ‘Şu anda istediğim tek şey kendimi öldürmek’ ifadelerinde bulunuyor.
Üst düzey bir ABD savunma yetkilisi ABD merkezli New York Times’a verdiği demeçte, bazı birlikler savaştan kaçmasın diye araçlarının benzin depolarında kasıtlı olarak delikler açıldığını söyledi.
‘HAPİSLE TEHDİT EDİYORLAR’
Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından Facebook’ta yayınlanan ikinci bir videoda, bir Rus askeri teknisyeni sorgulandı ve kaçakların yedi yıl hapisle tehdit edildiği iddia edildi.
Videoların birçoğu Cumartesi günü Ukrayna İçişleri Bakanlığı tarafından kurulan bir Telegram kanalında yayınlandı.
Devlet Başkanı Vlodimir Zelenskiy’in hükümeti de Rus ebeveynlere oğullarının ölenler mi yoksa yakalananlar mı arasında olduğunu öğrenmeleri için bir telefon hattı açtı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Basketbol Kulüpler Birliği’nden Sezon Sonu TeşekkürüKıbrıs Türk Basketbol Kulüpler Birliği Derneği, 2024–2025 sezonunun tamamlanmasının ardından tüm paydaşlara teşekkür ederek, basketbolun ülkede en büyük ikinci branş haline gelmesine katkı koyan herkese minnetlerini iletti.19 Temmuz 2025 Cumartesi 19:03BASKETBOL
Nasıroğlu: Camiaya Teşekkür EderimBasketbol Federasyonu Başkanı Nasıroğlu, sezonun sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada, hakemlerden oyunculara kadar tüm camiaya teşekkür ederek, yeni sezon planlamasına hemen başlayacaklarını belirtti.19 Temmuz 2025 Cumartesi 18:58BASKETBOL
Rum örgütler silah yüklü geminin Limasol’a yanaşmasını istemiyorRum tarafındaki bazı örgütlerin, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, Denizcilik Müsteşarlığı ve Limanlar İdaresine gönderdikleri mektupla “Ocean Grand” isimli Amerikan bandıralı geminin Limasol’a demirlemesinin engellenmesini istedikleri haber veril19 Temmuz 2025 Cumartesi 17:04KIBRIS
DAÜ Rektörü Kılıç'tan 20 Temmuz mesajı...Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. Yıl Dönümü ile 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.19 Temmuz 2025 Cumartesi 14:33DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
İzinsiz İkamet Eden Beş Kişiye Yasal İşlemKKTC genelinde yapılan denetimlerde, ikamet izni olmadan ülkede kalan beş kişi tutuklandı.19 Temmuz 2025 Cumartesi 14:32KIBRIS
Çayırova’da Hırsızlık Girişimi Suçüstü YakalandıAraziye izinsiz girip hurda demirleri çalmaya çalışan üç kişi, olay yerinde suçüstü yakalandı.19 Temmuz 2025 Cumartesi 14:32KIBRIS
Güzelyurt’ta 41 yaşındaki Selçuk Nadıç aniden rahatsızlanarak hayatını kaybettiGüzelyurt’ta sakin 41 yaşındaki Selçuk Nadıç’ın dün evinde aniden rahatsızlandığı, ambulansla hastaneye kaldırıldığı sırada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği bildirildi.19 Temmuz 2025 Cumartesi 14:30KIBRIS
Limasol’da yayaya çarparak ölümüne neden olan, ehliyetsiz ve sigortasız 18 yaşındaki sürücü aranıyorLimasol’da 58 yaşındaki yayaya çarparak ölümüne neden olan, ehliyetsiz ve sigortasız olduğu öğrenilen 18 yaşındaki sürücü aracını bırakarak kaçtı. Polis sürücüyü arıyor.19 Temmuz 2025 Cumartesi 14:29GÜNEY KIBRIS
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerle kutlanıyor: Erdoğan da katılıyorTürkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 51’inci yıl dönümünde düzenlenecek 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerine katılacak.19 Temmuz 2025 Cumartesi 14:28KIBRIS
Tufan Erhürman: Çözümsüzlük çözüm değildir ve Kıbrıslı Türklerin çözüm iradesi vardırCTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, New York'taki Kıbrıs zirvesini değerlendirerek, "toplantı olsun diye toplantı yapıldı" dedi, "Çözümsüzlük çözüm değildir ve Kıbrıslı Türklerin çözüm iradesi vardır" ifadelerini kullandı.19 Temmuz 2025 Cumartesi 14:27KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs