25 Nisan 2024
  • Lefkoşa33°C
  • Mağusa32°C
  • Girne33°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele32°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara28°C

EVDE "KANNABİS YAĞI" NASIL YAPILIR?

Ağrı kesici değil, kemoterapiye alternatif...

Evde "Kannabis Yağı" nasıl yapılır?

14 Ekim 2016 Cuma 15:26

Geçtiğimiz günlerde diğer dünya ülkelerine nazaran çok daha geç verilen bir karar sonrası "Kenevir Yağı'nın" hastalar üzerinde tıbbi kullanımı yasallaştı.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu'nun "Dayanılmaz ağrıların dindirilmesi yönünde reform niteliğinde bir adım" olarak açıkladığı ve özellikle kanser hastalarına yapılan kemoterapi uygulamasının oldukça fazla olan bazı yan tesirlerine " ağrı kesici " olarak Bakanlar Kurulu tarafınca yasallaştırılan kenevir yağı, dünyanın bir çok noktasında "mucizevi bitki" olarak adlandırılıyor.

Kenevir Yağı’nın kanser hastaları üzerinde sadece “ağrı kesici” olarak kullanılmadığı, aslında kemoterapiye alternatif olarak kanserli hücreleri yendiği ve sağlıksız hücreleri yok ettiği 2003 yılında Rick Simpson tarafınca kanıtlandı.

Rick Simpson, neredeyse on yıllık bir süredir insanları Kenevir Yağı tedavisinin gücü hakkında bilgilendiren Tıbbi Kenevir aktivistidir.

r1-002.jpg

Rick, 2003'te kendi metastatik deri kanserini tedavi etti. O zamandan beri kendini Tıbbi Kenevir Yağı ile ilgili gerçeklerin yayılmasına adadı.

Rick, tüm kanser çeşitlerinin yüksek kalite Kenevir Yağı ile tedavi edilebileceğini belirledi.

İşte iyleştirdiği hastalıklar

Rick; kanser, AIDS, arthiris, multipl sikleroz, diyabet, lösem, Crohn hastalığı, depresyon, kemik erimesi (osteoporoz), sedef hastalığı (psoriyazis), uykusuzluk hastalığı (insomnia), göz tansiyonu (glokom), astım, yanma, migren, kilo kontrolü, kronik ağrılar ve polipler ve tümörler gibi mutasyona uğramış hücrelere sahip hastaları tedavi etti.

İşte Rick Simpson’ın Kenevir Yağı tarifi:

Rick Simpson'ın kenevir yağından yapmaya en az 30 gram kuru kenevirle başlamalısınız.

Bu miktardan ortalama 3-4 gram yağ elde edilebilir, fakat bu miktar kenevir türünden türüne değişiklik göstermektedir.

500 gram kuru materyalden ortalama 60 gram yüksek kaliteli yağ üretebilirsiniz.

r3-001.jpg

Tamamen kuru 'tıbbi kenevir' materyali bir plastik kovaya boşaltın.

Kemoterapiye Alternatif Kenevir Yağı Tedavisi Tarifi

Materyali kullandığınız çözücü ile ıslatın.

Bu işlem için birçok tipte çözücü kullanılabilir: Saf nefyağı, eter, bütan, %99 izopropil alkol veya su bile kullanılabilir. 500 gram kenevir için 8 litre çözücü, 30 gram kenevir için ise 500 ml çözücü yeterlidir.

r4.jpg

Materyali temiz bir çubuk yardımıyla iyice karıştırın. Çubuk yerine sağlam bir tahta kaşık da kullanabilirsiniz. Materyal yarı nemli yarı kuru olduğundan rahatça parçalanacaktır.

Bir yandan çözücü ekleyerek, materyal tamamen parçalanana kadar çubuğunuzla karıştırmaya devam edin. Bunu yaptığınızda Kanabinoidler materyalimizden çözücümüze geçmiş olacaktır.

r5.jpg

Çözücü-yağ karışımını bitkinin posasından süzüp ayrı bir kaba dökünüz. Bu noktada bitkideki Kanabinoid miktarının %80 ini ayrıştırmış olacaksınız.

Daha sonra posada kalan Kanabinoidleri çıkarmak için posaya çözücü ekleyip ilk işlemi tekrarlayın beş dakika karıştırın.

r6.jpg

Ardından karışımı diğer çözücü-yağ karışımının içine süzün.

Çözücü ile iki kere yıkanmış posayı çöpe atın.

r8.jpg

Elde ettiğiniz çözücü-yağ karışımını kahve filtresi yardımıyla süzüp temiz bir kaba aktarın.

Çözücüyü Kaynatma: Pilav pişirme makinesi çözücü maddeyi nazikçe kaynatacaktır. Bu cihaz ortalama 2 litre karışımla baş edebilir. DİKKAT: Alev, elektrikli ısıtıcı, sigara, kıvılcım gibi içerisinde ateş bulunan durumlardan kaçınınız, çözücü son derece yanıcı olabilmektedir.

r9.jpg

Karışımı Pilav pişirme cihazının 3/4'ü dolacak şekilde doldurunuz ve dereceyi yüksek tutunuz. Unutmayın, bu işlemleri iyi havalandırılmış açık bir alanda ve fan yardımıyla yapmalısınız. Çözücü uçtukça kalan karışımı tekrar tekrar ekleyiniz.

Sonunda tüm çözücü uçtuktan sonra yağa, birkaç damla su ekleyiniz (500 gram kuru materyal kullanılmış işleme 10 damla su).

r10.jpg

Bu işlem çözücü artıklarının uçmasına ve yağı yüksek ısıdan korumaya yarayacaktır.

Pilav pişirme makinesinin dibinde kalan çözücü-yağ karışımını bir fırın eldiveni yardımıyla makineyi girdap yapıp döndürerek çözücünün tamamının uçmasını sağlayın.

Çözücü tamamen uçtuğunda, pilav pişirme makinesinin ısısını düşüğe alın. Yağın sıcaklığı 140˚C yi geçmemeli.

Fırın eldivenini kullanarak kanabinoid içeren yağı, pilav pişirme makinesinden paslanmaz çelik veya cam bir kaba nazikçe boşaltın.

Paslanmaz çelik kabı dehidratör makinasına veya kahve ısıtıcısı gibi hafif bir ısıtıcıya koyun ve birkaç saat boyunca bırakın, suyun ve zararlı terpenlerin uçmasını sağlayın. Bu işlemden sonra Yüksek Kaliteli Kenevir Yağınız kullanıma hazırdır.

Yağı plastik şırıngalara emdirip saklayabilirsiniz. Şırıngalardan direk kullanım da kolay olur. Yağ soğuduktan sonra kalın gres yağı yoğunluğuna gelecektir.​

r11.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON DAKİKA