EUROVİSİON ŞARKI YARIŞMASI'NA KATILIMI PROTESTOLARA NEDEN OLAN İSRAİL FİNALDE YARIŞACAK
Gazze'de "soykırım" dahil savaş suçları işlemeyi sürdürmekle suçlandığı dönemde İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen 2024 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmasına izin verilmesi protestolara neden olan İsrail'in finallerde yarışacağı bildirildi.

10 Mayıs 2024 Cuma 11:35
Malmö'de dünkü ikinci yarı final esnasında aralarında İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg'in de olduğu binlerce gösterici, Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle Rusya yarışmaya alınmazken İsrail konusunda çifte standart uygulanmasını protesto ederken İsrail temsilcisi Eden Golan'ın 7 Ekim'e atıf yaptığı düşünülen "Hurricane" şarkısının 11 Mayıs'ta düzenlenecek finalde yarışacağı açıklandı.
İkinci yarı final öncesinde 2003'te "Everyway That I Can" ile Eurovision birincisi olan Sertap Erener, sahneye çıkarak şarkısını seslendirdi.
Kurallar gereği Avrupa'daki "büyük" ülkeler Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve İspanya, doğrudan finallerde yarışırken diğer katılımcıların yarı final engelini aşmaları gerekiyor.
Finalde bu 5 "büyük" ülke ve İsrail'e ilaveten Ukrayna, Yunanistan, Hırvatistan, Kıbrıs Rum kesimi, İrlanda, Estonya, Sırbistan, Lüksemburg, İsviçre, Portekiz, Letonya, Gürcistan, Slovenya, Avusturya, Ermenistan, Litvanya, Hollanda, Finlandiya, Norveç ve ev sahibi İsveç yarışacak.
Belçika televizyonundan İsrail protestosu
Bu arada Belçika'da Flamanca yayın yapan devlet televizyonu VRT, Eurovision'ın ikinci yarı finalinin başında yayınını durdurarak İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etti.
Kanaldan yayımlanan mesajda, "Bu, bir sendika eylemidir. İsrail devletinin insan hakları ihlallerini kınıyoruz. Ayrıca İsrail, basın özgürlüğünü yok ediyor. Bu nedenle yayınımıza bir süreliğine ara veriyoruz. Şimdi ateşkes." ifadeleri kullanıldı.
Belçika, Portekiz, İngiltere, İrlanda, İsviçre, Norveç, Danimarka, Litvanya, Finlandiya ve San Marino'yu Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden sanatçılar, "Gazze'de acil ve sürdürülebilir ateşkes" çağrısı yapmıştı.
Avrupa’nın birçok ülkesinden farklı kesimler, Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'ndan menedilmesi çağrısında bulunmuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cezaevinde rahatsızlanan Tevfik Kuyucuoğulları, hayatını kaybettiLefkoşa ve İskele’de biri cezaevinde olmak üzere iki kişi hayatını kaybetti.16 Nisan 2025 Çarşamba 11:33KIBRIS
Girne’de iş kazası: 3 metre yükseklikten düştü, yaralandıGirne’de yapımı devam etmekte olan bir apartmanın inşaat alanı içerisinde dün saat 14.00 sıralarında iskele üzerinde kalıp kuran Yaşar Azatlı (E-27), dengesini kaybederek yaklaşık 3 metre yükseklikten zemine düşmesi sonucu yaralandı.16 Nisan 2025 Çarşamba 11:26GİRNE
İskele’de Kumarhane denetimi!Kumarhanelerde gerçekleştirilen denetimlerde ise, kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan 17 kişi tespit edilerek, aleyhlerinde yasal işleme gidildi.16 Nisan 2025 Çarşamba 11:25İSKELE
10. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu tamamlandıLAÇ Belediyesi’nin ev sahipliğinde 10-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen 10. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu tamamlandı.16 Nisan 2025 Çarşamba 10:25KIBRIS
Sırrı Süreyya Önder ameliyata alındıTBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyata alındı.16 Nisan 2025 Çarşamba 10:23TÜRKİYE
TCMB, faiz kararını yarın açıklayacakTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında yarın toplanacak.16 Nisan 2025 Çarşamba 10:14PARA BORSA
Hava açık ve az bulutluMeteoroloji Dairesi, bu hafta yağmur beklenmediğini, yarın sabah saatlerinde sis beklendiğini bildirdi.16 Nisan 2025 Çarşamba 10:13HAVA DURUMU
2025 İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması Resmi Gazete’deTürkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasında imzalanan “2025 İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması” Resmi Gazete’de yayımlandı.16 Nisan 2025 Çarşamba 10:12KIBRIS
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerle kutlanacakÖğrenciler devlet protokolünü ziyaret edecek…16 Nisan 2025 Çarşamba 10:11KIBRIS
Hem pahalı hem yok!Bazı bölgeler 6 saat elektriksiz kalacak16 Nisan 2025 Çarşamba 10:11KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs