#EURO2016 BLOGU: NİCE'DE LES BLEUS COŞKUSU
Londra'da yaşayan biri olarak gözde tatil kenti Nice'de sabah almak isteyeceğim en son şey şemsiyeydi...

16 Haziran 2016 Perşembe 15:59
Yapacak birşey yok. Sabah denize girme hayaliyle geldiğim Nice'de elimde şemsiye kent turum başlıyor.
#EURO2016 blogu-2: Uzadıkça uzayan bir yolculuk: Paris-Nice
1860'a kadar İtalyanların kontrolünde olan, güzel bir liman kenti Nice. Mimarisinde de İtalyan esintileri kendisini hissettiriyor.
Türkiye'nin Cuma günü İspanya'yla karşılaşacağı kentte sahilde "taraftar büyükelçilikleri" oluşturulmuş.
Türk ve İspanyol taraftarlar burada Nice ve maçın oynanacağı Allianz Riviera Stadyumu'na nasıl gidilebileceği ile ilgili bilgi alıyor.
Günün ilk maçı olan Rusya-Slovakya karşılaşmasını izleyeceğim bir yer ararken, 24 yaşındaki Kuzey İrlanda taraftarı Darren Rodgers'ın Polonya maçı sonrası Pazartesi gününün ilk saatlerinde yüksek bir noktadan düşerek hayatını kaybettiği yerden geçiyorum. Onun anısına yere bayraklar, formalar, çiçekler bırakılmış.
Yağmur şiddetini artırınca adeta sığındığım sahil yakınlarındaki bir kafede gözüme bir İspanyol taraftar takılıyor. Hem maçı izlerim, hem de Cuma günkü maç üzerine konuşuruz, fena mı?
Jorge, İspanya'nın Türkiye karşısında zorlanacağını düşünmüyor, "En az yarı final oynarız" diyor. Iniesta'nın turnuvaya çok iyi başladığını ancak forvet mevkiinde sorunları olduğunu söylüyorum. "Ben, Morata'ya güveniyorum" yanıtını veriyor. Başta Arda olmak üzere Türkiye'nin Hırvatistan karşısındaki kötü performansına şaşırdığını da ekliyor.
Gelelim günün maçlarına. Anlaşılan taraftarlarının çıkardığı olaylar Rusya'yı biraz kötü etkiledi. Slovakya Rusya'yı 2-1 mağlup etti. Hamsik'in golü belki de turnuvada şu ana kadar atılanların en güzeli.
Daha sonra Paris'te oynanan Romanya-İsviçre maçı için oturuyorum televizyon karşısına ve güzel havayı görünce "Şu işe bak!" demeden edemiyorum kendi kendime. Doğrusu maçın berabere (1-1) bitmesine şaşırmadım. Bence iki takım da tur atlar.
Günün son maçı olan Fransa-Arnavutluk karşılaşmasını izlemek için tercihim tabii ki Fan Zone. Elime Fransa bayrağı tutuşturulması sonrası iki aramadan geçerek girdim futbolseverlerin eğlence alanına.
Fransa tıpkı açılış maçı olan Romanya karşılaşmasında olduğu gibi taraftarlarını ancak maç sonu sevindirebildi. Les Blues, 90 ve 90+5'de bulduğu gollerle maçı 2-0 kazandı ve EURO 2016'da tur atlayan ilk takım oldu.
Pogba ve Griezmann'a yedek bırakılmak yaramış anlaşılan. Payet'nin yıldızı ise her maç daha da parlıyor.
Fransızlar galibiyeti ve turu coşkuyla kutladı Nice'de. Fan Zone da maç sonu adeta açık gece kulübüne döndü.Cuma günü Nice'de hava düzelecekmiş. Umarım Ay-Yıldızlılar da düzelir de, göğsümüzü kabartarak dolaşırız Fransa'da.
Sermet Nereli: “Halkla birlikte yöneteceğiz, herkes kazanacak, İskele kazanacak”“CTP’nin markalaşmış ‘Herkes için hizmet’ anlayışını İskele’yle buluşturacağız”17 Eylül 2026 Perşembe 17:43İSKELE
Erhürman, 23 Eylül’de New York’a gidecekCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, 23 Eylül’de New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin ile görüşeceğini açıkladı.17 Eylül 2026 Perşembe 17:20KIBRIS
170 üreticiye bin modern arı kovanı“KKTC Arıcılığın Geliştirilmesi Kırsal Kalkınma Projesi -Kovan Dağıtım Töreni”, bugün Lefkoşa Millet Bahçesi’nde yapıldı.17 Eylül 2026 Perşembe 17:18KIBRIS
Erhürman'dan seçim yasasına ilişkin 4 uyarıCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Cumhuriyet Meclisi’ne iade ettiği Seçim ve Halkoylaması Yasası ile ilgili 4 noktaya dikkat çekerek, düzenlemelerin Meclis tarafından yeniden değerlendirilmesini istedi.17 Eylül 2026 Perşembe 17:12KIBRIS
Meteoroloji Dairesi'nden sağanak uyarısıMeteoroloji Dairesi, yarın gök gürültülü sağanak beklendiğini duyurarak, yetkililer ile vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.17 Eylül 2026 Perşembe 14:01HAVA DURUMU
BM’den Erhürman-Hristodulidis görüşmesi sonrası açıklamaKıbrıs Türk lideri Tufan Erhürman ile Kıbrıs Rum lideri Nikos Hristodulidis’in görüşmesi tamamlandı.17 Eylül 2026 Perşembe 13:27KIBRIS
Kişi: Değişim yakın...Önlerinde 2,5 ay bulunduğunu belirten Kişi, son sözü halkın söyleyeceğini ifade ederek, “Biz hazırız. Karşımıza nasıl bir tablo çıkacağını biliyoruz. Az sabır… Değişim yakın!” dedi.17 Eylül 2026 Perşembe 13:19KIBRIS
Şahali’den DAÜ’deki görev değişikliği önerisine tepki: “DAÜ’ye dokunma artık!”CTP Milletvekili Erkut Şahali, seçime sayılı günler kala Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı ve üyelerinde değişiklik yapılmasının gündeme gelmesine tepki gösterdi.17 Eylül 2026 Perşembe 13:13KIBRIS
Erhürman'dan Karma Oyu Kaldıran Düzenlemeye VETO!Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, karma oyu kaldıran Seçim ve Halkoylaması Değişiklik Yasası’nda yapılan yeni düzenlemeyi Meclis’e iade etti.17 Eylül 2026 Perşembe 13:09KIBRIS
Taçoy'dan akaryakıta zam savunmasıTaçoy: Akaryakıt düzenlemesi kar amaçlı değil, tedarikin devamını sağlamak adına yapıldı17 Eylül 2026 Perşembe 13:01KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.