19 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele18°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara17°C

EURO 2016 İÇİN FRANSA'YA GİDEN 20 RUS TARAFTAR SINIRDIŞI EDİLİYOR

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Fransa'da yetkililer, Lille kentinde gözaltına alınan Rus taraftarlardan 20'sinin sınırdışı edilmesine karar verdi.

EURO 2016 için Fransa'ya giden 20 Rus taraftar sınırdışı ediliyor

16 Haziran 2016 Perşembe 12:07

Sınırdışı edilecek kişiler arasında Rusya taraftarlar birliği VOB'un başkanı Aleksandr Şprıgin de yer alıyor.

VOB'un sitesinde yapılan açıklamada, Marsilya yetkililerinin Lille'de gözaltına alınan 43 Rus taraftardan 20'sini sınırdışı edilmesine, diğerlerinin ise serbest bırakmasına karar verildiği belirtildi.

 

Şprıgin ise TASS haber ajansına demecinde, sınırdışı edileceğini öğrendiği belgenin Marsilya valiliğinden geldiğini söyledi. Şprıgin'in anlattığına göre, kendisine verilen belgede sınırdışı kararın 'Rus tarafının Fransızlara VOB üyelerinin güvenlik sorunu yaratabileceği yönünde bilgi vermesi ardından alındığı' kaydedildi. Şprıgin ise kararı temyiz edeceğini söylüyor.

NE OLMUŞTU?

Fransız polisi Rusya-Slovakya maçı için 14 Haziran'da Lille kentine giden Rus taraftarların otobüsünü Cannes yakınlarında durdurmuş, otobüsteki taraftarlar gözaltına alınmıştı.

Rus taraftarların gözaltına alınması, Marsilya kentinde taraftar grupları arasında çıkan bir kavgada yaralanan İngiliz bir taraftarın beyin ölümünün gerçekleşmesi ardından gelmişti. Ancak kavgada yer aldıkları şüphesiyle gözaltına alınan taraftarlar arasında Rus vatandaşı olan kimse yer almamıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA