29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa15°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele15°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

ESNAF VE ZANAATKÂRLAR ODASI BAŞBAKANLIK KAPISINA DAYANDI

Esnaf ve Zanaatkârlar Odası Başbakanlık kapısına dayandı

10 Temmuz 2014 Perşembe 13:40

Tulga: “Bilançoların Güncellenmesi ve Devletin Alacaklarının Hızlandırılması Yasa Tasarısı ile ilgili kararname çıkarılsın”

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası (KTEZO), binlerce insanı ilgilendiren “Bilançoların Güncellenmesi ve Devletin Alacaklarının Hızlandırılması Yasa Tasarısı”nın Meclis’in tatile girmesiyle buzdolabına kaldırıldığına işaret ederek, Bakanlar Kurulu’ndan tasarıyla ilgili kararname çıkarmasını istedi.

KTEZO Başkanı Hürrem Tulga, Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi’nden işyeri kiralayıp, ödeme sıkıntısı içinde olan esnafla birlikte bugün Başbakanlık önüne giderek, basın açıklaması yaptı.

Esnafla birlikte Lefkoşa Vakıflar Çarşısı önünde toplanıp, araçlarla Başbakanlığa giden Tulga ve beraberindekiler, burada yaptıkları basın açıklamasının ardından, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile görüştü.

Tulga

Hürrem Tulga, görüşmede Başbakan Yorgancıoğlu’na yasa ile ilgili kararname çıkarılması konusundaki taleplerini ilettiğini ve esnafın sıkıntılarını anlattığını söyledi. Meclis’in 2 ay tatile çıkmasıyla esnafın yaşadığı sorunların buzdolabına girmeyeceğine işaret ederek, sıkıntıların artarak büyüyeceğini belirten Tulga, Vakıflar İdaresi’nden iş yeri kiralayıp ödemeyenlerin, her gün haciz baskısı ve icra tehdidi altında olduğunu ifade etti.

Tulga, Meclis tarafından onaylanan yasanın Cumhurbaşkanı’nın Meclise geri gönderdiğine işaret ederek, bekleme güçlerinin kalmadığından yasayla ilgili kararname çıkarılmasını beklediklerini kaydetti.

Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu’nun geriye dönük borçların faizini düzenlediğini, ödeme planı yaptığını, ancak 5-6 ay önce yapılan bu uygulamanın hayata giremediğini ifade eden Tulga, esnafın bu yüzden büyük sıkıntı yaşadığına işaret etti ve sorunun çözülmesini talep etti.

Tulga, Bakanlar Kurulu’nun bu sıkıntıyı çözmesi gerektiğini belirtti ve Vakıflar İdaresi’nin kararını uygulamaya almasını istedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA