29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

ESKİ CIA YETKİLİSİ: RUSLARI VE İRANLILARI ÖLDÜRELİM, ESAD’IN OFİSİNİ BOMBALAYALIM

ABD başkanlık yarışında Demokratların adayı Hillary Clinton’ı destekleyen CIA’nın eski Direktör Yardımcısı Michael Morrell, Suriye’deki Rusların ve İranlıların öldürülmesi gerektiğini söyledi.

Eski CIA yetkilisi: Rusları ve İranlıları öldürelim, Esad’ın ofisini bombalayalım

10 Ağustos 2016 Çarşamba 15:44

PBS kanalına konuşan Morrell, Rusya ve İran’ın Suriye’de bedel ödemesi gerektiğini belirterek “Biz Irak’tayken İranlılar Amerikalı askerleri öldüren Şii milislere silah veriyordu. İranlılar bize bir bedel ödetiyordu. Biz de İranlılara Suriye’de bedel ödetmeliyiz, Ruslara bedel ödetmeliyiz” dedi. 

‘BİZ YAPTIK DEMEYECEĞİZ’

İranlıları ve Rusların ‘gizlice’ öldürülmesi gerektiğini de kaydeden Morrell, “Pentagon’da kalkıp ‘Bunu biz yaptık’ demeyeceksiniz ama bunun Moskova’da ve Tahran’da bilindiğinden emin olacaksınız” diye konuştu.

ABD’nin Suriye’deki hükümet karşıtı militanlara daha fazla destek vermesi gerektiğini de söyleyen Morrell, bu desteğin sadece Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a değil Ruslara ve İranlılara da karşı olacağını ifade etti.

‘ESAD’I KORKUTMALYIZ’

ABD’nin Esad’ı da ‘korkutması’ gerektiğini söyleyen eski CIA yetkilisi, Esad’ın ofislerinin gece yarısı bombalanması ve korumalarının takip edilmesi gibi yöntemler önerdi. “Ona suikast düzenlenmesini savunmuyorum, güçlü olduğunu düşündüğü yerde peşine düşmemiz ve hayatta kalmak zorunda olması gerektiğini söylüyorum. Diplomatik çözüm için ona, İranlılara, Ruslara baskı kurmak istiyorum” dedi.

2013’te CIA’den emekli olan Morrell, CIA’in Irak işgali döneminde yaptığı hatalar nedeniyle geçen yıl ABD’lilerden özür dilemişti.

Etiketler: , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA