28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

ESAD: GÜÇ DENGESİ SURİYE ORDUSUNUN ELİNDE

Esad: Güç dengesi Suriye ordusunun elinde

30 Mayıs 2013 Perşembe 21:45

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Lübnan televizyonuna verdiği demeçte, Suriye ordusunun muhaliflere karşı "büyük zaferler" kazandığını ve çatışmada artık "güç dengesini" ele geçirdiğini söyledi.

Esad, Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'ı muhaliflere destek vermekle suçladı.

Beşar Esad, "Terörist grupları destekleyip finanse ettikleri için Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'ı kınıyoruz. Onların bu desteği yüzünden bugün Suriye topraklarında faaliyet gösteren 100 bin silahlı yabancı ve Arap kökenli savaşçı var." dedi.

Esad'ın ayrıca ilk Rus ileri hava savunma sistemi sevkiyatının Suriye'ye ulaştığını açıkladığı belirtiliyor.

Avrupa Birliği önceki gün Suriye'ye yönelik silah ambargosunu kaldırma kararını açıkladığında Rusya da Suriye'ye füze göndereceğini ifade etmişti.

Hizbullah'ın televizyon kanalı El Manar'ın Esad'la yaptığı mülakattan bölümler yayımlayan Lübnan merkezli El Ahbar gazetesi, Esad'ın şu sözlerini aktardı: "Suriye ordusu silahlı isyancılara karşı büyük zaferler kazanmış ve güç dengesini ele geçirmiştir."

Hizbullah 'aynı eksende'

Aynı mülakatta Esad, Lübnan'daki Hizbullah hareketiyle işbirliği yaptıklarını ve "aynı eksende" yer aldıklarını kaydetti.

Esad'ın şu ifadeleri kullandığı aktarıldı: "Hizbullah savaşçıları Lübnan-Suriye sınırında konuşlanmış bulunuyor, ancak operasyonlar Suriye ordusunun komutası altında yapılıyor ve terörist gruplar ezilinceye kadar devam edecek."

Özgür Suriye Ordusu komutanı General Selim İdris de daha önce BBC'ye verdiği mülakatta, Hizbullah savaşçılarını Suriye'yi "işgal" etmekle suçlamış, Batılı güçlerden yardım istemişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA