29 Mart 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa26°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

ERTUĞRULOĞLU ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

KAU Rektör Yardımcısı Ertuğruloğlu, ikinci yarı yılın başlaması nedeniyle mesaj yayınladı

Ertuğruloğlu öğrencilere başarılar diledi

22 Şubat 2016 Pazartesi 12:30

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAU) Rektör Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Oya Ertuğruloğlu, ikinci yarı yılın başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada öğrencilere başarılar dileyerek “Lefkoşa surlariçinde, Arabahmet Mahallesi’nde yer alan ve ikinci yarıyılına başlayan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi bütün hızıyla eğitime devam etmektedir. Kültürel ve tarihi mirasımızla bütünleşen üniversitemizde İngilizce hazırlık sınıfını geçen öğrencilerimizin bir kısmı mimarlık fakültesine geçerken bir kısmı da işletme ve ekonomi fakültesine geçmişlerdir” dedi.

Ortak Diploma Programı

KAÜ’nün, eğitimlerine kardeş kuruluş Girne Amerikan Üniversitesi ile ortak diploma programı çerçevesinde devam ettiğine dikkat çeken Ertuğruloğlu, “Öğrencilerimiz bazı derslere Girne Amerikan Üniversitesin’de devam edebilmektedirler. Bu bağlamda, söz konusu olan ortak diploma programı çerçevesinde sağlanan eğitim programı çerçevesinde Kıbrıs Amerikan Üniversitesi öğrencileri aynı zamanda Girne Amerikan Üniversitesi diploması alma hakkına da sahip olacaktır” diyerek şunları söyledi:

12471312_879988015433576_3182127112940313077_o-642x320

Yeni bölümler açılıyor

“Liberal eğitim sisteminin yer aldığı Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin aynı zamanda bir şehir üniversitesi olması ve tarihi eserler arasında yer alması, kampüs hayatı ile toplumsal yaşamın iç içe olmasını da sağlamaktadır. Böylece çevresindeki yaşama da destek sağlamaktadır. Bu anlamda, Üniversitenin yer aldığı bölgenin gelişmesi de ayrıca önem kazanmakta ve bunun tüm surlar içi bölgesine yayılması beklentisi tüm Lefkoşalıları heyecanlandırmaktadır. Yakında açılacak yeni bölümleri ile büyüyecek olan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi yakmış olduğu eğitim meşalesini yavaş yavaş yayarak tüm surlar içi bölgesini ışıl ışıl aydınlatacaktır”

Çağdaş yaklaşımlar

Açıklamasında çağdaş eğitim anlayışı çerçevesinde eğitimini sürdürmekte olan Kıbrıs Amerikan Üniversitesin’de öğrenci merkezli bir eğitim sistemi uygulandığını da vurgulayan Ertuğruloğlu, “Öğrencilere yaratıcılıklarının gelişmesi, sorunları çözme ve kendi kendilerini keşfetme gibi çağdaş yaklaşımlar çerçevesinde bire bir öğretim üyeleriyle etkileşim olanaklarının sağlanması  yanında, bilgiye kolay ulaşabilme ve bilgiyi yerinde kullanabilme yetenekleri de kazandırılmaktadır. 2015-2016 bahar dönemine başlayan tüm öğrencilerimizin başarılı bir yarıyıl geçirmelerini dileriz” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA