27 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa19°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele19°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C

ERT ÇALIŞANLARI İŞE DÖNÜYOR

ERT çalışanları işe dönüyor

11 Eylül 2014 Perşembe 14:47

Yunanistan'da mahkeme, geçen yıl kapatılan devlet televizyonu ERT’nin işten çıkarılan 2 bin 500 çalışanının, haksız yere işlerine son verildiği gerekçesiyle yeniden işe alınmalarına karar verdi.

Atina mahkemesi, ERT'nin kapatılmasıyla işsiz kalan yaklaşık 2 bin 500 çalışanın ERT yerine kurulan yeni kanal NERİT tarafından, aynı görev ve maaşla işe alınmasına karar verdi.

Mahkeme ayrıca işten çıkarılanlara, yeniden işe alınıncaya kadar, kişi başına her geçen gün için yüzde 6 faizle 100 euro tazminat ödenmesini karara bağladı.

Yerel kanalda da benzer karar

Daha önce de Girit Adası'ndaki ERT'nin yerel istasyonlarında çalışanlarının işten çıkarılmalara karşı olan itiraz başvurusunu görüşen mahkeme, kanal çalışanlarının haksız yere işten çıkarıldıkları gerekçesiyle yeniden işe alınmaları ve kişi başına 13 bin avro tazminat ödenmesi yönünde karar almıştı.

1938’de kuruldu

Yunanistan'da 1938 yılında kurulan ve üç televizyon kanalı, bir uydu kanalı ve 28 yerel radyo istasyonuyla yayın yapan ERT, geçen yıl Başbakan Andonis Samaras'ın kararıyla kapatılmıştı.

ERT'nin kapatılması ülkede protestolara neden oldu. ERT çalışanları, kanalın kapatılma kararının açıklanmasının ardından başta Atina'daki merkez binası olmak üzere, ülkedeki tüm devlet radyo-televizyon binalarında işgal eylemleri düzenledi.

Daha önce ERT 1 olarak yayın yapan devlet televizyonu, Ağustos'ta Kamu Televizyonu adı altında yayın yapmaya başladı ve ismi NERİT olarak değiştirildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA