25 Nisan 2024
  • Lefkoşa34°C
  • Mağusa32°C
  • Girne29°C
  • Güzelyurt35°C
  • İskele32°C
  • İstanbul24°C
  • Ankara24°C

EROİN TİCARETİNE 9 YIL

Eroin ticaretine 9 yıl

22 Mayıs 2014 Perşembe 12:18

KKTC’de satmak için 1 kilo Eroin türü uyuşturucu maddeyi Türkiye’den ithal eden üniversite öğrencisi sanık Hakan Yaşar dün 9 yıl hapse mahkûm edildi

Gamze BAYKUR

Hakkâri’de bulunduğu sırada kaçak yollardan İran’a geçerek 1 kg Eroin satın alan ve kaçak yollardan önce Türkiye’ye ardından ise KKTC’ye getiren sanık Hakan Yaşar dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali”, “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” suçlarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Hakan Yaşar 9 yıl hapis cezasına mahkûm edildi.

8 bin Euro karşılığında aldığı Eroini KKTC’de satacaktı…

2013 yılı Ekim ayı içerisinde DAÜ’ye özel öğrenci olarak kayıt yaptıran sanık Hakan Yaşar, memleketi Hakkâri’de bulunduğu sırada ekonomik durumu kötü olduğu gerekçesiyle, kaçak yollardan İran’a giderek “Abdulrazzak” isimli kişiden KKTC’de satmak için, 8 bin Euro karşılığında 1 kilo Eroin almış ve yine kaçak yollardan Hakkâri’ye geri dönmüştü. 26 Ekim 2013 tarihinde sanık Yaşar, İran’dan satın aldığı 1 kilo Eroinle birlikte KKTC’ye girmeyi başarmıştı.

Müşteri arayışına girdi…

Sanık Hakan Yaşar, 26 Ekim 2013 ile 20 Ocak 2014 tarihleri arasında soy isimleri tespit edilemeyen Nuri ve Ömer isimli kişilere ithal ettiği Eroini satabilmesi için müşteri bulmalarını istemiş ve 183 gr 570 mg ağırlığında Eroin vermişti. Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri konuyu öğrenerek sanığın kaldığı eve bir operasyon düzenlemiş ve evde 816 gr 430 mg ağırlığında Eroin bularak Yaşar’ı tutuklamıştı.

Uyuşturucu madde sosyal bir illet haline geldi…

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, Hakan Yaşar’ı aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkûm ettiğini açıkladı. İlk çağlardan beri bilinen ve kullanılan uyuşturucu maddelerin günümüzde tüm ülkelerin en önemli sorunlarından biri haline geldiğine işaret eden Güran, uyuşturucu kullanımının son yıllarda gelişmiş ve sanayileşmiş ülkelerde büyük oranda arttığına dikkatleri çekti. Güran, uyuşturucu madde kullanımının toplum üzerinde yarattığı olumsuz etkilerin çok olduğunu dile getirerek uyuşturucu kullanımının insan sağlığını tehdit eden sosyal bir illet haline geldiğini belirtti.

Güran, Hakan Yaşar’ın ithal ve tasarruf ettiği uyuşturucu madde türünün Eroin olduğunu anımsatarak, Eroinin uyuşturucu maddeler arasında en zararlısı olduğunu ve ithal edilen miktarın ise 1 kilo olduğunu ifade etti. Uyuşturucu suçlarında ceza takdir edilirken özellikle uyuşturucu türünün, ağırlığının ve hangi amaçla ithal ve tasarruf edildiğinin önemli olduğunun altını çizen Güran, bu meselede hapis cezası verilmesi gerektiğinin işaret edildiğini belirtti. Sanığın uyuşturucu maddeyi almak için 8 bin Euro ödediğini dile getiren Güran, ekonomik durumu kötü olan bir ailenin çocuğunun 8 bin Euro gibi hatırı sayılır miktarı nereden bulduğunu anlamakta güçlük çektiklerini belirtti. Güran, sanığın bu suçu ticari amaçlı yaptığını dikkate aldıktan sonra sanık Yaşar’ı suçlu bulunduğu davalardan 9 yıl hapis cezasına mahkûm ettiğini açıkladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA