26 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa25°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele25°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara26°C

EROĞLU VE ANASTASİADES BİR ARAYA GELDİ

Eroğlu ve Anastasiades bir araya geldi

25 Temmuz 2014 Cuma 15:06

Liderler, tarafların Kıbrıs sorunu ile ilgili tüm konularda öneri sunmayı tamamlandığı konusunda görüş birliğine vardı

Kıbrıs Müzakereleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis dün ara bölgede bir araya geldi.

Ara bölgede 10.30’da başlayan görüşme öncesi, iki lider Kayıp Şahıslar Komitesi Antropoloji Laboratuvarı’nı da ziyaret etti.

Arni

Antropoloji Labaratuvarı’nı ziyaret sonrası, Kayıp Şahıslar Komitesi 3. Üyesi Paul Henry Arni basına açıklamada bulundu. Arni, komite ve kayıp aileleri yanında her iki lidere teşekkür ederek, liderlerin ilk kez birlikte laboratuarı ziyaret ettiklerini söyledi.

Komitenin, çalışmalarının hızlandırılması ve daha çabuk sonuca ulaşması yönünde liderlerin, teşvik edici olduğunu söylene Arni, binden fazla kayıp şahsın kalıntılarına halen ulaşılamadığını ifade etti.

Bugün, komitenin yaşadığı en büyük sıkıntının güvenilir bilgi eksikliği olduğunu ve kayıp aileleri ile tanıklık yapacak kişilerin henüz hayattayken kalıntılara ulaşmanın önemli olduğunu belirten Arni, kayıp çalışmalarının masraflı bir süreç olduğunu da kaydetti.

4 milyon Euro’luk komite bütçesine, fazladan 900 bin Euro daha eklenmesi gerektiğini ifade eden Arni, daha fazla personel, cihaz ve kimliklendirme analizleri için bu meblağın gerekli olduğunu söyledi.

Görüşme saat 14.30 sıralarında tamamlandı. Liderin görüşmeden çıkışı sırasında açıklama yapılmadı.

Buttenheim

Birleşmiş Milletler (BM), Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’in görüşmesiyle ilgili açıklama yaptı. BM’nin Kıbrıs’taki İyi Niyet Misyonu’ndan yapılan yazılı açıklamada, iki liderin, Kayıp Şahıslar Komitesi Antropoloji Laboratuarı’na yaptıkları ziyaretin ardından, Birleşmiş Milletler kontrolündeki ara bölgede bir araya geldiği ifade edildi.

Açıklamaya göre liderler, tarafların Kıbrıs sorunu ile ilgili tüm konularda öneri sunmayı tamamlandığı konusunda görüş birliğine vardı. BM’nin açıklamasına göre liderler toplantıda, güven artırıcı önlemler ve metodoloji üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Liderler, 2 Eylül’de yapacakları bir sonraki görüşme öncesi müzakerecilerin, ilgili konularda anlaşmaya varılması için görüşmelere devam etmesi talimatı verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA