29 Mart 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa18°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele18°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

EROĞLU HARMANCI VE AKTUNÇ’LA GÖRÜŞTÜ

Eroğlu Harmancı ve Aktunç’la görüştü

10 Temmuz 2014 Perşembe 12:45

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, müzakere masasında sorunu çözmeye çalıştıklarını ifade ederek, güven yaratıcı önlemlerin düşünüldüğünü ancak hiçbir zaman güven yaratıcı önlemlerin çözümün önüne geçmesine müsaade etmeyeceklerini vurguladı. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) yeni Başkanı Mehmet Harmancı ve LTB Asbaşkanı Akın Aktunç’u kabul etti.

Harmancı

Kabulde ilk sözü alan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun kendisini kabulünden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Harmancı, 29 Haziran’da gerçekleştirilen yerel seçimlerde, toplumun kendisini LTB Başkanlığı görevine layık görüldüğüne işaret ederek, mazbatasını almasının ardından ilk ziyaretini Cumhurbaşkanı Eroğlu’na yapmak istediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun bazı konularda fikrini almak ve görüş alışverişinde bulunmak istediğini ifade eden Harmancı, devam eden müzakere sürecine de değindi. Müzakere sürecinde, dünyanın tek bölünmüş başkenti durumunda olan Lefkoşa’nın hangi merkeze dahil olacağının iyi planlanması gerektiğine işaret eden Harmancı, şehrin her iki yakası arasında bugün var olan sorunlar ve eşitsizliklerin giderilmesinin herhangi bir çözümde tüm Kıbrıs’ın çıkarına olacağını kaydetti.

Bu sorunun iyi planlanması gerektiğini ifade eden Harmancı, kendilerinin de müdahil olacağı bir yapı çalışması yapılması görüşünü Cumhurbaşkanı Eroğlu’na iletti. Belediyenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara da değinen Mehmet Harmancı, kendilerinin bunlara ilişkin bazı yaklaşımları olacağını söyledi.

Harmancı, mevcut durumu toplumla paylaştıklarına dikkat çekerek, bunu yakınmak için yapmadıklarını belirtti. Harmancı, mevcut durumu düzeltmek için çözüm üretmeye çalışacak pozisyonda olduklarını anlattı.

Eroğlu

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, çok önemli ve zor bir göreve seçilen Mehmet Harmancı’nın sorunları çok olan bir belediyeye başkanlık yapacağını vurguladı. Kısa zamanda iki zorlu görevi üstlenen Harmancı’nın LTB’de ekibiyle birlikte yapacağı çalışmalarla zorlukların üstesinden geleceğine inanç belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, belediyenin sorunlarının zaman içerisinde aşılabileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, belediyenin durumun vatandaşla paylaşılmasının iyi olduğunu, çünkü LTB’de yaşanan sorunları sadece Lefkoşa halkının değil, tüm Kıbrıs Türk halkının takip ettiğini söyledi.

Mevcut kadroyla neler yapılması gerektiğini Harmancı’nın ekibiyle planlayarak, en iyi şekilde formüle edecek yeteneğe sahip oluğuna inanç belirten Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Mehmet Harmancı’ya yeni görevinde başarılar diledi.

“Bazı kapıların açılması söz konusu olabilir”

Türk tarafının son liderler görüşmesinde iki belediye başkanının bir çalışma içinde olabileceğine yönelik bir önerisi olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu çerçevede bazı kapıların açılmasının söz konusu olabileceğini söyledi.

İki belediyenin işbirliği yapması gereken konuları olabileceğini, bunlara güven yaratıcı önlem de denilebileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu konuda Harmancı’ya düşecek görevler olacağını belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA