24 Nisan 2024
  • Lefkoşa31°C
  • Mağusa32°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele32°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara27°C

EROĞLU: BAŞARISIZLIĞIN NEDENİ RUM TARAFI

Eroğlu: Başarısızlığın nedeni Rum tarafı

12 Temmuz 2014 Cumartesi 12:39

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs’ta insanca, özgür ve barış içinde yaşamaktan başka bir arzusu olmayan Kıbrıslı Türklerin ambargolar altında yaşamak zorunda bırakıldığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Eroğlu bu açıklamasını dünkü bir kabulü sırasında yaptı.

Kıbrıs Türklerinin yaşadıklarına değinen Cumhurbaşkanı Eroğlu, geçmişteki acıların bir kez daha yaşamaması için çalıştıklarını ve çözüm için uğraştıklarını söyledi.

Eroğlu, çözüm konusunda bugüne kadar başarılı olduklarının söylenemeyeceğini ifade ederek, başarısızlığın nedenin kendileri değil Rum tarafı olduğunu kaydetti.

Rum tarafının dünya tarafından tanındığını ve AB üyesi olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, tuzu kuru olan Rum tarafının bir anlaşma ihtiyacı olmadığını belirtti.

Rum tarafının, Kıbrıs Türk tarafını müzakere masasında tutmak ve dünyaya da barış istedikleri mesajını vermek amacıyla politika sürdürdüğünü anlatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, dünyanın ne kadar vurdumduymaz olduğunu şimdi daha net gördüğü söyledi.

Haklının haksız gösterildiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs sorununu yaratan ve Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamak için uğraş verenlerin bugün maalesef Rumları haklı gördüğünü kaydetti.

Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıs’ta insanca, özgür ve barış içinde yaşamaktan başka bir arzusu olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Eroğlu, buna rağmen Kıbrıslı Türklerin hala ambargolar altında yaşamak zorunda bırakıldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıslı Türklerin tek koruyucusu ve birlikte hareket edebileceği,  birlikte hareket ederken de güveneceği tek ülkenin Anavatan Türkiye olduğuna dikkat çekerek, daha güzel günlerde hep birlikte olmayı temenni etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA