25 Nisan 2024
  • Lefkoşa31°C
  • Mağusa28°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele28°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara24°C

ERK’TEN KONUŞMA YASAĞI

Erk’ten konuşma yasağı

06 Temmuz 2014 Pazar 12:03

YASAK GELDİ: 29 Haziran’da yaşanan Yerel Yönetimler Seçimi’nde büyük kentlerde yenilgi yaşayan CTP-BG, basına yansıyan iç kavgaları ile huzursuz günler yaşıyor. CTP-BG’nin farklı kademelerinin yaptığı açıklamalar gerginliği artırırken şimdi partiye konuşma yasağı geldi.

PM ÜYELERİNE BİLDİRİLDİ: CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, CTP-BG Parti Meclisi üyelerine gönderdiği yazı ile parti yetkili kurullarında tartışmalar devam ederken ve komitelerin çalışması sürerken, kamuoyuna açık mesajlar verilmesinden kaçınılması gerektiğini bildirdi.

ŞEFFAFLIKTAN UZAK: Kıran kırana tartışmaların geçtiği CTP-BG’de, parti yönetiminin son yaşanan gelişmeleri yine hasıraltı etmeye çalıştığını ve bu nedenle konuşma yasağı getirildiğini savunuyor. Olayların bu duruma gelmesinin şeffaflıktan uzak olunmasına bağlanıyor.

Ülke genelinde 29 Haziran tarihinde gerçekleştirilen seçimlerde üç büyük kenti kaybeden Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CYP-BG) seçim gecesinden bu yana büyük tartışmaların merkezine oturdu. Uzun bir süredir parti içinde farklı iç hesaplaşmalar yaşanırken, yenilginin faturasının kime çıkarılacağı tartışmaları partide yeni bir boyut kazandı.

Seçim gecesi CTP-BG Mağusa ilçe merkezinde yumruklu, tekmeli tartışmalar ile gündeme gelen tartışmalar, Girne’de de baş gösterdi. Seçimi kaybeden başkanlar parti yetkililerinin başka adayları desteklediğini iddia ederken zehir zemberek açıklamalar yapıldı.

Son olarak CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, CTP-BG Parti Meclisi üyelerine gönderdiği yazı ile basın önünde veya sosyal medya üzerinde tartışma yapılmaması gerektiğini bildirdi.

Kutlay Erk, Parti Meclisi üyelerine şunları aktardı; “Sonuçları itibarı ile bizleri sarsan ve üzen bir yerel seçim yaşadık. Şimdi ise sonuçları yaratan nedenleri tartışıyoruz. Ancak bu tartışmayı Partimize yarar üretecek bir yöntem yerine, yazılı ve görsel basın ile Facebook aracılığı ile yapıyoruz.

Bu yöntem, halkımızın partimize duyduğu güveni sorgulatıyor, zayıflatıyor…

Hepimiz biliyor ve diyoruz ki “Halkımızın partimizden başka güvencesi yoktur”. Bu güvencin sarsılmadan devamı partimizin güçlü ve etkin politik varlığını sağlayacaktır. MYK, seçim sürecinde yaşananları araştıracak iki komite kurmuştur ve bu komiteler görevlerini bir aylık bir sürede sonuçlandıracaktır. Bu nedenle parti yetkili kurullarında tartışmalar devam eder ve komitelerin çalışması sürerken kamuoyuna açık mesajlar verilmesinden kaçınılmalıdır. Partimize duyulan güveni sarsmamak hepimizin önemli görevlerindendir.”

Oktay Kayalp’tan ihanet suçlaması

Gündeme gelen CTP Mağusa İlçe Merkezindeki tartışmalar ve seçimi kaybeden Gazimağusa eski Belediye Başkanı Oktay Kayalp, seçim sürecinde CTP-BG üyesi, delegesi ve MYK üyeliği dahil farklı yönetim kademelerinde görev alan bazı kimselerin bir başka adaya oy verilmesi için çalıştığını iddia ederek, “Bunun adı ihanettir. Bu ihanetin sonucu olarak CTP-BG Gazimağusa Belediye Başkanlığını kaybetmiştir” dedi.  “CTP-BG’nin 29 Haziran seçimlerinde hainler tarafından sırtından vurulduğu için Gazimağusa Belediye Başkanlığı’nı kaybettiğini” savunan Kayalp, “Bugün partisine ihanet edenler çok tehlikeli ve kirli bir ittifakın birer parçasıdır. Bu ihaneti benimle kişisel sorunları olanların şahsıma destek vermediği biçiminde değerlendirmek tam bir aymazlık olur” dedi.

Kayalp’a yanıt

Mağusa İlçe Merkezi’nde yaşanan olaylarla ilgili Ferdi Sabit Soyer ve Sonay Adem’den ortak açıklama gecikmedi. Ferdi Sabit Soyer ile Sonay Adem tarafından yapılan ortak açıklamada, Oktay Kayalp hakkında sert eleştiriler yapıldı ve “İster sağcı, isterse solcu olsun, her despotun kullandığı hainlik edebiyatı ile kendini izah etme küçüklüğüne düşmüştür” denildi. Soyer ve Adem, “Genel durum yanı sıra, koparılan fırtına nedeni ile Özellikle Mağusa’da ve Yeni Boğaziçi’nde, seçimleri kaybetmemizin nedenleri konuşulacağına, Mağusa’daki seçimin bu şekilde oluşmasının baş sorumlusu olanlar, kendilerinden başka herkesi, seviye ve düzeyden yoksun bir şekilde suçlayarak, sorumluluktan kurtulacaklarını zannetmektedirler” ifadelerini de kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA