20 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa19°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele19°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

ERKEKLERİN KABUSUNA ÇARE BULUNDU!

Prostat kanseri ile savaşan erkekleri sevindirecek haber İngiliz bilim adamlarından geldi. Prostat kanserini ameliyat ve radyoterapi görmeden iyileştiren bir yöntem geliştirildi.

Erkeklerin kabusuna çare bulundu!

17 Haziran 2020 Çarşamba 23:00

İngiliz bilim adamları, bölgesel ultrason tedavisi yöntemi geliştirerek, prostat kanseriyle mücadelede yeni bir adım attı. Uzmanlar şu an kullanılan prostat kanseri tedavilerine oranla çok daha az yan etkiye sebep olan tedaviyi 41 hasta üzerinde denediklerini açıkladı. Bölgesel ultrason tedavisinin, günümüzde kullanılan uygulamaların neden olduğu iktidarsızlık ve idrar tutamama gibi yan etkileri azaltabileceği açıklanırken, “Prostat kanseri tedavisinde ya ameliyat yapılıyor ya da tüm prostata radyoterapi uygulanıyor. Bunlar da dokulara zarar verebiliyor” açıklaması yapıldı. İngiltere’nin başkenti Londra’daki University College Hospital’da görevli doktorlar, yüksek yoğunluklu ve belirli bölgeye odaklanmış ultrason ile prostatın tamamı yerine sadece kanserli hücreleri hedef alıyor.

Yüzde 95 başarı sağlanıyor!

Tedavide prostatın yakınına ses dalgalarını kanserli hücrelere yollayan özel bir sonda yerleştiriliyor. Bu yöntemle kanserli hücreler 80 dereceye kadar ısıtılarak yok ediliyor, böylelikle doku ve kaslar zarar görmüyor. Araştırmayı yürüten ürolog Haşim Ahmet 41 katılımcının 12 ay önce operasyona girdiğini ve sonuçların başarılı olduğunu söyledi. Kesin sonuç için büyük gruplar üzerinde çalışmaları gerektiğini söyleyen Ahmet, “Araştırmaya katılanların çoğunluğu, yüzde 95’i 12 ay sonra kanserden kurtulmuştu” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA