25 Nisan 2024
  • Lefkoşa33°C
  • Mağusa32°C
  • Girne33°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele32°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara28°C

ERKEK YİNE ‘TAHRİK OLDU’: EŞE ALTI KURŞUNA ‘HAKSIZ TAHRİK’ VE ‘İYİ HAL’ İNDİRİMİ

Diyarbakır’da uzun zamandır tehdit ettiği eşini arabasında kurşun yağmuruna tutarak ağır yaralayan Çağıl Şimşek’in olası ağırlaştırılmış müebbet cezası, eylemin teşebbüste kalması, haksız tahrik ve iyi hal indirimiyle 11 yıl üç aya indirildi.

Erkek yine ‘tahrik oldu’: Eşe altı kurşuna ‘haksız tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimi

04 Haziran 2016 Cumartesi 11:31

 Şimşek ruhsatsız silah taşımaktan da iki yıl hapis cezasına mahkum oldu.

DHA’nın haberine göre 2013’te evlenen 27 yaşındaki Çağıl ve 24 yaşındaki Elif Şimşek, kısa süre sonra ayrı yaşamaya başladı. Çağıl Şimşek, karısıyla barışmak için geçtiğimiz yıl bir parti düzenledi. Kadını barışmaya zorlamak için gazetecilerin objektifleri önünde balkondan yazı sarkıtmaktan yere ateşle yazı yazmaya, havaifişek gösterilerinden limuzinle yemeğe götürmeye kadar birçok farklı‘yöntem’ denedi.

Elif Şimşek ikna olsa da sorunlar kısa süre sonra yeniden baş gösterdi ve kadın evden ayrıldı. Şiddet gördüğü gerekçesiyle şikayetçi olan kadın, 45 gün sonra terk ettiği kocası tarafından arabasında kurşun yağmuruna tutuldu. Ağır yaralanan Elif Şimşek hastaneye kaldırılırken Çağıl Şimşek, teslim oldu.

Savcılık, Çağıl Şimşek hakkında ‘eşini kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçlarından 14 ile 23 yıl arasında hapsini istedi.

‘İstesem öldürürdüm’

Çağıl Şimşek savcılık ifadesinde, karısını ‘başka biriyle öpüşürken gördüğü için vurduğu’ bahanesine sığındı: “Gözüm karardı ve silahı çektim. Cama korkutma amaçlı birkaç el ateş ettim. İstesem 100 defa öldürürdüm. Kendisini o erkekle aynı arabada gördüğümde öldürebilirdim. Korkutmak için ateş ettim.”

Sebep yine kadının boşanmak istemesi

Elif Şimşek ise mahkemede eşinin kendisine şiddet uyguladığını, öldürmekle tehdit ettiğini, bıçak çektiğini, erkek kardeşini bıçakladığını, işten kovulmasına neden olduğunu, silahla kaçırmaya çalıştığını ve defalarca şikayetçi olduğunu anlattı:“Tehdit ettiği için boşanma davama gidemedim. Sürekli ölümle tehdit ediyordu. İddia ettiği gibi kimseyle bir ilişkim yok. Olay günü geldi ve camı açmamı istedi. Çekindiğim için açmadım. Silah sesleri gelmeye başladı ve cam patladı. Altı kurşun bana isabet etti. Aldattığımı ima etse de olayın bununla alakası yok. Boşanma davası açmam nedeniyle saldırıyı düzenlemiştir.”

Ve mahkeme karar verdi: Haksız tahrik ve iyi hal indirimi

Davanın son duruşmasına tutuklu sanık Çağıl Şimşek, mağdur Elif Şimşek ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada son sözü sorulan Çağıl Şimşek, amacının yaralamak bile olmadığını ve pişman olduğunu söyledi.

Diyarbakır’da uzun zamandır tehdit ettiği eşini arabasında kurşun yağmuruna tutarak ağır yaralayan Çağıl Şimşek’in olası ağırlaştırılmış müebbet cezası, eylemin teşebbüste kalması, haksız tahrik ve iyi hal indirimiyle 11 yıl üç aya indirildi. Şimşek ruhsatsız silah taşımaktan da iki yıl hapis cezasına mahkum oldu.

Kararını açıklayan mahkeme Çağıl Şimşek’i ‘Eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Eylemin teşebbüs aşamasında kalmasını dikkate alan mahkeme Şimşek’in cezasını 18 yıla indirdi. Ayrıca eylemin haksız tahrik altında işlediğini belirten mahkeme cezanın 13 yıl altı aya indirilmesine hükmetti. Sanığın yargılama sürecindeki davranışlarını ‘iyi hal’ sebebi sayan mahkeme, Çağıl Şimşek’in cezasını 11 yıl üç aya düşürdü. Şimşek’e ‘ruhsatsız silah taşımak’suçundan bir indirim uygulanmadan iki yıl hapis ve 65 gün karşılığı 3 bin 500 lira adli para cezası verildiği açıklandı.

diken

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA