28 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele18°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

ERKEK KUAFÖRLERİ BİRBİRİNE GİRDİ

Erkek kuaförleri birbirine girdi

05 Eylül 2014 Cuma 12:43

Kıbrıs Türk Erkek Kuaförler Birliği’ne üye olan erkek kuaförleri yeni çalışma saatleriyle ilgili açıklama yapmak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde toplandı. Bu uygulamadan memnun olan üyelerle memnun olmayan üyeler arasında tartışma çıktı.

Çalışma Bakanlığı önünde dün öğleden sonra hareketli saatler yaşandı.

Erkek kuaför salonlarının Perşembe saat 13.00’den sonra Pazar günse tam gün kapalı olduğunu anlatan üyeler, bayan kuaför salonlarının Pazar günleri saat 13.00’den sonra açıldığını söyledi, eşitlik istemek üzere Bakanlığın önünde toplandıklarını kaydetti.

Bu uygulamanın kabul edilemeyeceğini belirten üyeler, “Gelin Var Da Damat Yok Mu”, “Eşit Yasa, Eşit Hak, Eşitlik İstiyoruz” gibi pankartlar açtı.

Diğer grup ise söz konusu uygulamadan memnun olduklarını, yeni uygulama saatleriyle ailelerine daha fazla zaman ayırdıklarını anlattı.

Basına aynı anda farklı açıklama yapmak isteyen iki grup arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

“124 BERBER SALONUNUN TEMSİLCİSİ”

“124 berber salonunun temsilcisi” olarak açıklama yaptığını belirtip ve yeni çalışma saatlerine karşı olduklarını söyleyen Birlik üyesi Kenan Aytekin, otellerdeki ve üniversitedeki erkek kuaför salonlarının, kadınların ve erkeklerin gittiği ortak kuaför salonlarının ve güzellik merkezlerinin Pazar gün açık olduğunu ifade etti, “Eşitlik istiyoruz” dedi.

“BORCUMUZU ÇALIŞMADAN NASIL ÖDEYECEĞİZ..”

Aytekin, “Cumartesi günü bana gelen ve ‘yarın akşam nişanım var’ diyen müşteriye ne diyeceğim, nasıl hizmet vereceğim. Dairler hafta sonu kapalı. Nasıl gelip özel izin alacağım? Hükümet vergi borçlarını taksitlendirmeye giderken Çalışma Bakanlığı Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı ile Erkek Kuaförler Birliği Başkanına uyarak dükkanımızı kapatıyor. Çalışmadan borcumuzu nasıl ödeyeceğiz…” diye sordu.

“Yanlışın neresinden dönerlerse kardır, yoksa bu birlik dağılacak” diyen Aytekin,  vergilerin, kiranın, sosyal sigorta yatırımlarının 30 gün üzerinden hesaplandığını dile getirdi, yeni uygulama nedeniyle erkek kuaför salonlarının kapalı olduğu gün sayısına dikkat çekti.

“ÜYELERİN YÜZDE 99’U BU UYGULAMADAN MEMNUN AÇIKLAMASI DOĞRU DEĞİL…”

Erkek Kuaförler Birliği Başkanı’nın üyelerin görüşlerini dikkate almadığını iddia eden Aytekin, üyelerin yüzde 99’unun bu uygulamadan memnun olduğu yöndeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını savundu, “Azınlığın açıklamaları çoğunluğun önüne geçiyor. Bin 300 kişinin kayıtlı olduğu birlikte 25 kişinin söz hakkı yoktur. Resmen ekmeğimizle oynuyorlar” dedi.

Aytekin, yeni uygulama hakkında üyelere bilgi verilmediğini, üyelerden görüş alınmadığını da iddia ederek, ilgili bakanlığın kendilerini oyaladığını savundu,  “Bu Pazar ve bundan sonraki Pazarlarda tam gün açığız” ifadesine yer verdi.

BİRLİĞİN ASBAŞKANI DA KONUŞTU

Kıbrıs Türk Erkek Kuaförler Birliği Asbaşkanı Salih Ulaş da bir açıklama yaparak, “Erkek kuaför salonlarının Perşembe öğleden sonra ve Pazar günleri kapalı olmasını istiyoruz. Birçok arkadaşımız bu düzenlemeye uyuyor” dedi.

Ulaş’ın çoğunluğunun bu uygulamayı desteklediğini söylemesi üzerine tartışmalar alevlendi ve ortam sakinleştikten sonra erkek kuaförleri açıklamaların ardından bir süre daha bakanlığın önünde bekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA