20 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele26°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara9°C

ERHÜRMAN: EKONOMİK PAKETTEKİ İHTİYAÇLAR BİZİM DEĞİL, TÜRKİYE'NİN

Erhürman: Ekonomik paketteki ihtiyaçlar bizim değil, Türkiye'nin

21 Haziran 2016 Salı 09:40

Meclis Genel Kurulu’nda, TC ile KKTC Hükümeti Arasında İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunmasına İlişkin (Onay) Yasa Tasarısı ile ilgili görüşmede konuşan CTP Milletvekili Tufan Erhürman, ekonomi protokolünde yargının ihtiyaçlarının yer aldığı eylemlerin, Türkiye’de hazırlanan bir raporun kopyası olduğunu ve bunların KKTC’nin ihtiyaçları olmadığını ifade etti.

CTP Milletvekili Tufan Erhürman, Türkiye yapılan işbirliği anlaşmalarına ilişkin geçmişten bugüne bir değerlendirme yapılıp, meclise sunulması halinde hangi koşullarda esneklik olduğunun görülebileceğini kaydetti.

Ekonomi protokolünde yargının ihtiyaçlarının yer aldığı eylemlerin, Türkiye’de hazırlanan bir raporun kopyası olduğunu ve bunların KKTC’nin ihtiyaçları olmadığını ifade eden Erhürman, adalet alanında uluslararası işbirliğine nasıl geçileceğini ve bunun ekonomi protokolünde niye yer aldığını anlayamadığını söyledi.

Erhürman, limanların kamu özel işbirliğinde işletilecekse yatırım amaçlı olacağını, sadece devretmenin söz konusu olmayacağının teyit edilmesini istedi. Tufan Erhürman, telekomünikasyon alanındaki eylemlerin de hukuksal olarak birden çok ihtimali barındırdığını ve bunların doğru anlaşıldığından emin olmak istediğini ifade etti.

Elektrik kurumunun iletim üretim ve dağıtım ayrıştırılmasına her zaman karşı çıktıklarını anımsatan Erhürman, programda yer alan gerekçelerde dağıtımın özelleştirilmesinin sebebinin yer almadığını ve bu konuda herhangi bir mantık bulamadıklarını kaydetti.

Haziran 2018 olarak tarihlendirilmiş bu konunun zaten seçim takvimine göre yerine getirilemeyeceğini belirten Erhürman, bu protokolün, sözüyle gayesi çok örtüşmeyen bir metin olduğunu yineledi.

Erhürman, Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın taahhüt ettiği metine evet, okuduğu protokol metnine ise hayır dediklerini vurgulayarak, “Oylama, metin için yapılacak olması nedeniyle oyumuz hayır olacak” dedi

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA