ERHÜRMAN: “BİZ SEBEP OLMAYACAĞIZ”
Başbakan Tufan Erhürman, KKTC- Güney Kıbrıs arasında açılması düşünülen yeni geçiş noktalarından Derinya’daki çalışmaları yerinde inceledi.

28 Eylül 2018 Cuma 17:02
Başbakan Tufan Erhürman, KKTC- Güney Kıbrıs arasında açılması düşünülen yeni geçiş noktalarından Derinya’daki çalışmaları yerinde inceledi.
Başbakan Tufan Erhürman’a incelemelerinde Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan ve bazı bakanlar eşlik etti.
Başbakan, incelemelerini tamamlamasının ardından basına yaptığı açıklamada, Derinya’daki altyapı ve hizmet binalarının pazartesi hizmet vermeye hazır durumda olacağını söyledi.
Hükümetin göreve gelmesinden itibaren Derinya ve Aplıç’ta geçiş noktalarının en erken zamanda açılması için yoğun çaba sarf ettiğini belirten Erhürman, ancak Türk Lirası’ndaki değer kaybı ve buna bağlı olarak geçiş kapılarının yer alacağı bölgelerdeki çalışmalar için çıkılan iki ihaleye teklif sunulmamasından dolayı gecikmeler yaşandığını söyledi.
“BİZ SEBEP OLMAYACAĞIZ”
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile kapıların açılması noktasında ayni fikirde olduklarını, Kıbrıs Rum kesimi hazır olduğu zaman Kıbrıs Türk tarafının hazır durumda olmuş olacağını kaydeden Erhürman, “Kesinlikle bu kapıların açılmasını geciktiren taraf, sebep biz olmayacağız” dedi.
Erhürman, Derinya ve Aplıç’taki geçiş kapılarının açılışı arasında uzun bir zaman dilimi olmaması gerektiğini ifade etti.
NEW YORK’A MESAJ
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bu akşam görüşeceğine işaret eden Erhürman, “Buradan New York’a mesaj veriyoruz. Sıkıntılı bir dönemden geçmiş olmamıza rağmen Kıbrıs Türk tarafı olarak üzerimize düşeni yaptık. Geçici de olsa önlemler alındı” dedi.
Derinya’da hizmet binalarının bugün geçici bir noktada olduğunu, ancak yeni hizmet binası ve otomobil park yeri inşaatı için bu binaların herhangi bir engel teşkil etmediğini ifade eden Erhürman, hizmet binaları ve park yeri için ihalenin çarşamba günü tamamlanmasını öngördüklerini ifade etti.
Erhürman, Aplıç’ta ise geçiş kapısına yönelik KKTC tarafındaki çalışmaların 10 gün içerisinde tamamlanmış olacağını söyledi.
Son dönemde Güney Kıbrıs’tan Kuzey’e ziyaretlerde yoğunluk yaşandığını kaydeden Erhürman, bu yoğunluğa karşılık 20 sivil hizmet görevlisi için münhal açıldığını, münhal sürecinin hızla tamamlanacağını söyledi.
SON KARAR LİDERLERİN
Geçiş noktalarının açılmasında son kararı iki liderin vereceğini, devletin görevinin teknik ve fiziki çalışmaları yapmak olduğunu belirten Erhürman, kapıların iki tarafın ekonomisi ve turizmine ciddi katkı yapması temennisinde bulundu.
NOTAM’ın aktif hale gelirse Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar ihtimaliNOTAM’ın aktif hale gelmesi durumunda Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar olma ihtimali var19 Mart 2026 Perşembe 13:49KIBRIS
En Fazla Yağış Nereye Düştü?En fazla yağış Alevkayası’nda19 Mart 2026 Perşembe 13:45KIBRIS
Sanayi Odası’ndan elektrik maliyetleri konusunda acil düzenleme çağrısıKıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), üretim sektörünün rekabet gücünü doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biri olan elektrik maliyetleri konusunda acil bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.19 Mart 2026 Perşembe 13:43KIBRIS
Güney Kıbrıs’taki şubat ayı enflasyon oranı yüzde 0.9Güney Kıbrıs’ta 2026 yılı şubat ayındaki aylık enflasyonu yüzde 0.9 olarak açıklandı.19 Mart 2026 Perşembe 13:37GÜNEY KIBRIS
Sahte kira sözleşmesi: 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyorGirne’de sahte kira sözleşmesi düzenleyen ve ikametgah izni temin eden 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyor.19 Mart 2026 Perşembe 13:36KIBRIS
Gazimağusa’da geri geri giden araç yayaya çarptıGazimağusa’da meydana gelen kazada, geri geri seyreden araç 70 yaşındaki yayaya çarptı; yaralı hastanede müşahede altına alındı.19 Mart 2026 Perşembe 13:31GAZİMAĞUSA
Biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiTarım Dairesi’nin gıda denetimlerinde yerli ürünlerden kapya biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi.19 Mart 2026 Perşembe 13:30KIBRIS
Saat icat edilmeden önce insanlar nasıl uyanırdı?Her saat başı metal pimleri düşüren mumlardan, sanayi devrimi İngilteresi'ndeki kapı tokmaklarına kadar, tarih boyunca insanlar zamanında uyanmak için pek çok kurnazca yöntem icat etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:59YAŞAM
İngiliz basını Liverpool'un Galatasaray'ı elemesi hakkında neler yazdı?Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda çeyrek final yolunda Liverpool deplasmanına çıktı. Anfield'taki rövanş maçını 4-0 kaybeden sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:57İNGİLTERE
Koop-Sen, bugünkü grevi kaldırdıklarını duyurduKoop-Sen, hükümet ile yapılan görüşmeler çerçevesinde uzlaşı sağlandığını belirterek, grevi kaldırdıklarını duyurdu.19 Mart 2026 Perşembe 11:53KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.