ERHÜRMAN: “AKARYAKIT İNDİRİMİ VE DOLARDAKİ DÜŞÜŞÜN PİYASAYA YANSIMASINI BEKLİYORUZ”
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Tufan Erhürman’ın haftalık olağan görüşmesi dün yaklaşık bir saat sürdü.

01 Kasım 2018 Perşembe 12:35
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Tufan Erhürman’ın haftalık olağan görüşmesi dün yaklaşık bir saat sürdü.
Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen görüşme sonrasında Başbakan Tufan Erhürman basına açıklamada bulundu.
Erhürman, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs sorunu ve ekonomik kriz konularında bilgi alışverişinde bulunduklarını söyledi.
ERHÜRMAN: “SÜREÇ YÖNTEME İLİŞKİN TALEPLERİMİZLE UYUMLU BİR ŞEKİLDE İLERLİYOR”
Başbakan Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanı Akıncı ile Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri değerlendirdiklerini belirtti.
Akıncı’nın Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği Geçici Özel Danışmanı Jane Holl Lute ile görüşmesine ilişkin bilgi aktardığını dile getiren Erhürman, görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti.
Lute’un yılbaşından önce bir kez daha adaya gelmesinin gündemde olduğunu belirten Erhürman, BM’nin konuyla ilgili ciddi bir çalışma yürüttüğünü ifade etti.
Çerçevenin belli olduğunu söyleyen Erhürman, iki tarafın bu çerçeve içinde yaratıcı olması ve gereksiz gecikme yaşanmadan sonuca ulaşılmasının beklendiğini kaydetti.
Erhürman, “Bizim Türk tarafı olarak baştan beri özellikle yönteme ilişkin talebimiz bu yöndeydi. Görüşmeler gösteriyor ki süreç yönteme ilişkin taleplerimizle uyumlu bir şekilde ilerliyor” dedi.
İki yeni kapının açılacağının açıklandığını anımsatan Erhürman, mobil telefonlarla ilgili de olumlu birtakım gelişmeler olduğunu ifade etti.
“AKARYAKIT İNDİRİMİ VE DOLARDAKİ DÜŞÜŞÜN PİYASAYA YANSIMASINI BEKLİYORUZ”
Yaşanan ekonomik sıkıntılara ilişkin Cumhurbaşkanına bilgi aktardığını dile getiren Erhürman, dün akşam akaryakıt fiyatlarında indirim gerçekleştiğini anımsattı.
Akaryakıttaki indirimin petrol fiyatları ve dolardaki düşüş ile ilgili olduğunu söyleyen Erhürman, önümüzdeki dönemde ortaya çıkarak fiyat istikrarını bozacak yukarı hareket ihtimalini göz önünde bulundurarak indirimin yapıldığını belirtti.
Bu noktadan sonra hükümetin beklentisinin akaryakıt indirimi ve dolardaki düşüşün piyasaya yansıması olduğunu kaydeden Erhürman, ekonomi ve iş çevrelerinin adaletli davrandığını tüketiciye göstermesi gerektiğini söyledi.
Bununla ilgili hükümetin de gerekli önlemleri alacağını dile getiren Erhürman, denetimlere devam edeceklerini belirtti.
Türkiye Cumhuriyeti’nden protokol çerçevesinde beklenen akışın sistem değişikliğinden kaynaklanan bazı sıkıntılar nedeniyle gerçekleşmediğini söyleyen Erhürman, bu konunun da Cumhurbaşkanının bilgisine getirildiğini belirtti.
Cumhurbaşkanlığı'nda “Yeni Yıl Basın Resepsiyonu” düzenlendi: Her zaman telefonunuzun ucundayımCumhurbaşkanlığı’nda “Yeni Yıl Basın Resepsiyonu” düzenlendi. Resepsiyon kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, "Ben her zaman telefonunuzun ucundayım" ifadelerini kullandı.18 Aralık 2025 Perşembe 23:29KIBRIS
Mehmet Kale Kişi CTP'nn yeni Genel SekreteriCTP parti Meclis'i genel sekreter ve MYK seçimi yapıyor.18 Aralık 2025 Perşembe 23:16KIBRIS
Erhürman, Siyasi Partiler Konseyi’ni toplantıya çağırdıCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Siyasi Partiler Konseyi’ni toplantıya çağırdı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:33KIBRIS
Fidan: Kıbrıslı Türkleri izole etmeyi bırakın, kaliteli bir işbirliği başlatabilirizTürkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TRT World’de yayınlanan “One on One” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:01KIBRIS
Güney Kıbrıs’a 4 milyon 377 bin 114 turist geldiGüney Kıbrıs’a giden turistlerin sayısında yeni bir rekor kırıldığı ve kasım ayı sonuna kadar Güney Kıbrıs’a 4 milyon 377 bin 114 turist gittiği kaydedildi.18 Aralık 2025 Perşembe 18:01KIBRIS
Almanya’dan Kayıp Şahıslar Komitesi’ne 200 bin euro bağışKayıp Şahıslar Komitesi (KŞK), Almanya Federal Cumhuriyeti’nin Komite’ye 200 bin euro tutarında mali katkı sağladığını açıkladı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:00KIBRIS
Sağlık Bakanlığı selden etkilenen belediyelerle toplantı düzenlediSağlık Bakanlığı tarafından, sel felaketinden etkilenen 9 belediyenin sağlık ve su işleri birimleri ile Sağlık Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendi.18 Aralık 2025 Perşembe 17:59KIBRIS
Sahte diploma davası: Zanlı F.Ü.’nün davası 8 Ocak’a ertelendiGüzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Nuray Necdet huzurunda görüşülen duruşmada, iddia makamı adına Savcı Damla Güçlü ve zanlı avukatı Doğa Zeki hazır bulundu.18 Aralık 2025 Perşembe 17:57KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta çiftçiler ve öğretmenler eylemdeGüney Kıbrıs bugün iki ayrı protesto eylemine sahne oluyor. Çiftçiler AB tarım politikalarını; öğretmenler ise yasal bir düzenlemeyi potesto etmek için eylemde.18 Aralık 2025 Perşembe 17:57GÜNEY KIBRIS
21 yaşında sürücü hayatını kaybetti21 yaşında sürücü hayatını kaybetti18 Aralık 2025 Perşembe 12:57GAZİMAĞUSA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.