23 Nisan 2024
  • Lefkoşa31°C
  • Mağusa28°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt30°C
  • İskele28°C
  • İstanbul22°C
  • Ankara26°C

ERDOĞAN’IN GELİŞİ VATANDAŞIN UMURUNDA DEĞİL

Erdoğan’ın gelişi vatandaşın umurunda değil

02 Eylül 2014 Salı 17:46

(Detay Özel Röportaj) - Erdoğan’ın KKTC ziyaretini vatandaşa sorduk aldığımız cevaplar içinde bulunduğumuz durumun aynası gibiydi. Verilen cevaplara yorumu siz yapın.

Serdar YavaşSerdar Yavaş:

Bir vatandaş olarak, sıradan bir ziyaret olarak görüyorum. Aslında gelen Türkiye'nin değil, KKTC'nin de cumhur başkanıdır. Yani ilk ziyaretini buraya yapmış diye, abartılacak bir durum yok. Günün sonunda, parayı veren düdüğü çalar mentalitesiyle  düşünecek olursak, parayı veren de Türkiye ise, Türkiyenin cumhur başkanı, dolaylı olarak KKTCnın de cumhur başkanıdır. Polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri bence abartılmıştır diye düşünüyorum.

Emine YıldırımEmine Yıldırım

Bu ziyaret, bence gayet olumlu bir ziyarettir. İlk ziyaretini KKTCye yapması gurur duyulacak bir şeydir. KKTCye yapmış olduğu yatırımlar, bu ülkeye verdiği değeri göstermektedir. Türkiyenin gelişmesi için uğraştığı gibi KKtCnın de gelişmesi için uğraşmaktadır. Polisin aldığı güvenlik önlemleri gayet yerindedir. Çünkü gelen kişi, Türk milletinin lideridir. Ona karşı olan dış güçler, ona karşı düşmanca yaklaşmakta ve tehlike oluşturmaktadırlar.

Hüseyin MeşesoyHüseyin Meşesoy

Bu ziyaret, normal bir ziyarettir. Olmazsaydı şaşmak gerekirdi, çünkü burası Türkiyenin idaresi altındadır. İdare ettiği bakanları, vekilleri gelip kontrol etmesi, denetlemesi gerekmektedir. Yani varlığını hissettirmesi ve onlara kimin patron olduğunu göstermesi gerekir. Bizim de cumhurbaşkanımız da değil mi zaten? Alınan önlemler, yeni seçilmiş birinin can güvenliği için tedbirdir.

Aykan GucluAykan Güçlü

Erdoğanın gelmesi, veya başka birinin gelmesi benim için hiçbirşey ifade etmiyor. Ben ekmek parama balarım, ayakkabı boyacısıyım. Erdoğanın bugün ülkeye gelmesi, benim cebime daha fazla para koymadığına göre, benim için negatif veya pozitif bir etkisi yoktur. Geldi ise, hoş geldi diyebilirim ancak.

Mehmet PehlivanMehmet Pehlivan

Erdoğanın ziyareti bereketiyle geldi. Kuraklık yaşadığımız bu günlerde, yağmurlar getirdi. Tüm bunlar, ne kadar bereketli bir insan olduğunu gösteriyor. Erdoğanın gelişi KKTCyi düşündüğünün ve katkılar yapacağının göstergesidir. Gelen kişi sıradan bir insan değildir. Bir dünya lideridir. Ülkemize gelmesi beni gururlandırmıştır. Erdoğanın ülkemize gelişi için polis tarafından alınan tüm bu tedbirler bence yerindedir, hadda azdır bile.

Hüseyin AteşcanHüseyin Ateşcan

Erdoğanın gelmesi iftihar edilecek bir durumdur. Yani sevinmemiz gerekir, şikayet etmemiz değil. Anavatanımızın Cumhur başkanı bizi ziyaret etmiş ve ülkemiz adına düşünmüş olduğu güzel projeleri, yani su ve elektrik projelerini bizlere sunmuştur. Bizi ruma yama yapmaya çalışanların aksine, Türk dayanışmasına davet etmektedir. Polisin almış olduğu güvenlik önlemleri normaldir. Çünkü düşmanı çoktur.

Hasan KovboyHasan Kovboy

Erdoğanın ziyaretini büyütmememiz lazım. Çünkü, gösterilen minnetçilik duyguları bizi onun hükümdarlığına sokmaktadır. Memur maaş istediğinde para Türkiyeden gelmektedir. Çiftçi kuraklık parası istediğinde, para talebi Türkiyeye yapılmaktadır ve Türkiye tarafından karşılanmaktadır. Denktaşın kıbrıslı türkleri türkiyeye muhtaç bırakma politikası, halen devam etmektedir. Madem ki ne memurunu, ne paranı, ne paketini istemiyoruz diyenler yüklü maaşlarına artış istediğinde kktc nin devlet yetkilileri bu parayı türkiyeden talep etmektedir, bu adam bize besleme da der, çapulcu da.  Alınan bu güvenlik tedbirleri, bence çoktur. Zaten burası da, türkiyenin bir iliymiş gibi yönetilmektedir. Yani burada, yabancı bir ülkede gibi değil, kendi ülkesindeymiş gini dolaşmaktadır.

Erdoğan Günalp...Erdoğan Günalp

Erdoğanın buraya gelmesi, geçmişteki baskıcı zihniyetin devamıdır. Sadece makamı değişti. Burada gelip istediğini yaptırıyor. İstediğini söylüyor. Bizim bakanlarımız da, onun vermiş olduğu emirleri yerine getirmek zorundadırlar

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA