25 Nisan 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa24°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele24°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara24°C

“ERDOĞAN'IN DURUŞUNA BAĞLIDIR”

“Erdoğan'ın duruşuna bağlıdır”

19 Ağustos 2014 Salı 16:18

Anastasiades Kıbrıs sorunundaki durgunluğun devam edip etmeyeceği konusunu Türkiye’ye havale etti

Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiades, önceki gün yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorunundaki durgunluğun devam edip etmeyeceğinin büyük ölçüde yeni seçilen Türk Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan'ın duruşuna bağlı olduğunu söyledi.

Rum Yönetimi Lideri ayrıca, önümüzdeki birkaç ayın, bir anlaşmaya ulaşmayı hedefleyen barış görüşmelerinin mevcut aşamasında en önemli dönem olacağına dikkat çekti.

Bununla birlikte, Erdoğan'ın Kıbrıs'ta bir çözüm için iyi niyeti olup olmadığının, eylül ayında, New York'ta gerçekleşecek BM Genel Kurulu sırasında, daha belirgin hale geleceğini belirtti.

Lefkoşa İlçesi'ndeki Pedoulas köyünde açıklamalarda bulunan Anastasiades, edinilen bilgilere göre, Erdoğan'ın Kıbrıs sorununun çözümüne katkıda bulunmak için kararlı gözüktüğünü kaydetti.

Anastasiades devamla, Kıbrıs'ın stratejik müttefiklerinin ve Avrupalı ortaklarının Kıbrıs sorununa ilişkin sonuçlar ya da bazı girişimler için baskı yapmakta daha aktif olacaklarına dair umudunu dile getirdi.

Rum Yönetimi Lideri Anastasiades ayrıca, eylül ayında düzenlenecek olan BM Genel Kurulundan söz ederek, yeni Türkiye Cumhurbaşkanının, adadaki Türk askeri varlığını sona erdirilmesi ve bir Avrupa ülkesi için uygun olan kalıcı bir çözümün bulunmasına önemli ölçüde katkıda bulunmak için istekli olup olmadığının, Genel Kurul çalışmaları çerçevesinde yapılacak istişare, görüşme ve aktiviteler sırasında kanıtlanacağını açıkladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA