19 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa22°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele22°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara22°C

ERDOĞAN'DAN "HASSAS" OLMAYAN, "HASSASLIK" AÇIKLAMASI!

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin ihracat şampiyonları ödül töreninde konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından bazı bölümler şöyle...

Erdoğan'dan "hassas" olmayan, "hassaslık" açıklaması!

05 Haziran 2016 Pazar 11:32

Erdoğan: Hassas olmasak vatandaşımız olmayan Ermenileri göndeririz

 Erdoğan, Türkiye'de 100 bin'e yakın Ermeninin yaşadığını belirterek "Bunların yarıya yakını bizim vatandaşımızdır. Biz böyle bir hassasiyeti gözetmemiş olsak şu anda bizim vatandaşımız olmayan Ermenileri niye tutalım? Avrupalıların yaptığı gibi biz de onları Ermenistan'a göndeririz. Yaparız bunu" dedi.

Anadolu Ajansı'na göre, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin ihracat şampiyonları ödül töreninde konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

"Hem ülke içinde hem de iş bağlantıları için gittiğimiz diğer yerlerde Türkiye'yi yeniden eski sancılı günlerine döndürmek için kurulan tezgahları, oynanan oyunları hep birlikte takip ediyoruz. Hala Gezi olaylarına ağaç meselesi diye, 17-25 Aralık darbe girişimine hukuk operasyonu diye, bölücü terör örgütünün eylemlerine demokratik tepki diye bakanlar varsa, izanından şüphe ederim."

160530135906_erdogan_turkey_624x351_ap.jpg

Alman parlamentosuna: Önce Holokost'u yeniden tanımlasınlar

"Dünyada soykırım konusunda söz söyleyebilecek en son ülkenin bize böyle bir ithamda bulunması, hukukçuların tabiriyle söylüyorum hayatın olağan akışına uygun değildir. Önce onlar Holokost'u yeniden bir tanımlasınlar. Onlar Namibya Katliamı'nı önce bir gözden geçirsinler. Sen hangi ülkeye neyi söylüyorsun? Buradaki meselenin Ermeniler olmadığını, onların sadece asıl oyuna alet edildiğini, istismar edildiğini gayet iyi biliyorum."

Cem Özdemir'e: Çocuk o

Erdoğan konuşmasında, Alman Parlamentosu'na sunulan tasarıyı hazırlayan partiler arasında yer alan Alman Yeşiller Partisi'nin Eş Başkanı Cem Özdemir’i di eleştirdi:

"Ermeni meselesi dünyanın her yerinde Türkiye'ye karşı elverişli bir şantaj aracı, hatta bir sopa olarak kullanılmaya başlandı. Şimdi paralel ihanet çetesi konusunda da benzer bir yaklaşım görüyoruz. Türkiye'den kaçan tüm çete elemanları, Almanya başta olmak üzere Batı ülkelerinde rahatça hayatlarını sürdürebiliyor. Ülkemizde cinayet işleyen nice katilleri, mensubu oldukları örgütten dolayı yıllarca himaye eden ülkeleri de biliyoruz."

"Buradan Almanya'ya ve tüm Avrupa'ya şu mesajı tekrar vermek istiyorum: Ya gündemimizdeki meseleleri hakkaniyetli bir şekilde çözüme kavuştururuz ya da Türkiye, Avrupa'nın sorunlarının önünde bir set olmaktan çıkar, sizi dertlerinizle başbaşa bırakırız. Tüm dünyaya sesleniyorum. Beğenirler beğenmezler. Bizim Ermeni meselesindeki tavrımız en başından beri nettir. Biz soykırımın ithamını asla kabul etmiyoruz."

ermeni-soykirimi-yapilmis-mi-680x420.jpg

"Eğer bu meseleyi gündeme getirenlerin amacı, ki çocuk o, anlamaz o işlerden, çıkmış Alman Parlamentosu'na böyle bir metni gönderiyor. Tarih bilincin nedir senin? Arşiv bilincin nedir senin? Acaba hangi arşive girdin. Bunları bunlara bir sormak lazım. Almanya'da doğmuş, Almanya'da büyümüş veya burada doğmuş ondan sonra Almanya'ya gitmiş. Nereye gidersen git? Tayyip Erdoğan'a küfür etmek sana bir şey kazandırmaz. Fakat ben bu kadar koskoca bir Alman Parlamentosu'nun bunların arkasına takılmasına hayret ediyorum. "

'Yaparız bunu'

"Umarım Ermeniler de bu gerçeğin farkına varırlar ve kendilerini kullandırmaktan vazgeçerler. Şu anda ülkemde 100 bine yakın Ermeni var. Bunların yarıya yakını bizim vatandaşımızdır. Şu anda bizim ülkemizde yaşıyorlar, burada çalışıyorlar ama bir de bizim vatandaşımız olmayan bir o kadar da şu anda Türkiye'de Ermeni var. Biz eğer bu noktada böyle bir hassasiyeti gözetmemiş olsak şu anda bizim vatandaşımız olmayan Ermenileri biz niye ülkemizde tutalım? Şu anda Avrupalıların yaptığı gibi biz de onları Ermenistan'a göndeririz. Yaparız bunu. "

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA