19 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa22°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele22°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara22°C

ERDOĞAN'A KIRMIZI KART

Erdoğan'a Kırmızı Kart

13 Haziran 2013 Perşembe 14:19

erdo-redAvrupa Parlamentosu’nun (AP)  Türkiye’deki durumun ele alındığı oturum sırasında Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a “kırmızı kart” çıktığı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi “Erdoğan’a Kırmızı Kart... Avrupa Parlamentosu Türkiye Konusunda Görüştü – Bugün Karar” başlıklarıyla verdiği haberinde, oturumda tüm siyasi gruplar, AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Ashton ve Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle’nin göstericilere karşı uygulanan şiddeti kınadığını aktardı.

Gazete haberinde AP Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda’nın oturumdaki, “Erdoğan AB’ye girmek istiyorsa değişmesi gerekmektedir. Erdoğan’ın Türkiye’sinin AB’de yeri yok” sözlerini de öne çıkardı.

Aralarında Swoboda’nın da bulunduğu bazı yetkililerin 23 ve 24’üncü başlıkların açılması isteklerini dile getirdiğini aktaran gazete, Rum AP Milletvekillerinin buna sert tepki gösterdiğini belirtti.

Habere göre DİSİ’nin AP’taki Milletvekili Eleni Theoharus, Erdoğan rejiminin demokratik bir nitelik göstermemesi durumunda hiçbir Türk başlığının açılmaması gerektiğini savundu. Theoharus, bunun, Maraş’ın yasal sahiplerine iade edilmesi durumunda olabileceği iddiasında da bulundu.

Gazeteye göre diğer Rum AP Milletvekilleri de Türkiye’deki şiddeti kınayarak ve Erdoğan’a karşı eleştiriler yönelterek, başlıkların açılması konusundaki karşıt görüşlerini dile getirdiler.

Haberde AP bugün Türkiye’deki gelişmeler hakkında bir karar yayımlayacağı kaydedildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA