19 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa17°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt12°C
  • İskele17°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C

ERDOĞAN VE PUTİN, 7 AY SONRA GÖRÜŞTÜLER!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile uçak krizinin ardından ilk defa telefonla görüştü.

Erdoğan ve Putin, 7 ay sonra görüştüler!

29 Haziran 2016 Çarşamba 13:38

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7 ay sonra ilk kez görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Kaynakları'ndan gelen bilgiye göre, 40 dakikalık görüşme olumlu geçti. Görüşmeye dair açıklama geldi.

Açıklamada, görüşmede ilişkilerin normaşleşmesinin konuşulduğu belirtildi. İki liderin yüz yüze görüşme konusunda anlaştığı belirtilen açıklamada, "İki lider ilişkilerin düzeltilmesi için mutabık kaldı"denildi.

Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesine ilişkin basın açıklaması:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin, görüşmede, Türkiye-Rusya arasındaki ikili ilişkilerin normalleşmesinin önemi üzerinde durmuşlardır.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Putin, ikili ilişkileri yeniden canlandırmak için gerekli adımları atmanın yanı sıra, bölgedeki siyasi, ekonomik ve insani krizler karşısında işbirliği içinde olmanın önemine de işaret etmişlerdir.

Sayın Putin, görüşme sırasında, İstanbul'daki menfur terör saldırısını da kınayarak, Cumhurbaşkanımızın şahsında tüm Türk halkına taziyelerini iletmiştir.

İkili ilişkilerin yeniden canlandırılması ve terörle ortak mücadele konularında kararlılıklarını vurgulayan iki lider, irtibat halinde olma ve yüz yüze görüşme konusunda da mutabık kalmışlardır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA