29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

ERDOĞAN: TÜRKİYE, AB’NİN KAPISINDA İLELEBET BEKLEMEZ

ERDOĞAN: TÜRKİYE, AB’NİN KAPISINDA İLELEBET BEKLEMEZ

22 Haziran 2014 Pazar 20:28

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Son12 yılda gerçekleştirdiğimiz reformlarla, büyüyen ekonomisiyle, aktif dış politikasıyla Türkiye AB’nin kapısında ilelebet bekleyecek bir ülke hiç değildir.” dedi.

Fransa’nın Lyon şehrinde düzenlenen programda konuşan Erdoğan, Türkiyeile ilgili konuların iç siyasettekullanılması sebebiyle Fransa ile ilişkilerde yakın geçmişte zorluklar yaşadıklarını dile getirdi. Erdoğan, Türkiye üzerinden, 1915 olayları üzerinden, buradaki vatandaşlarımız üzerinden birileri iç politikada prim sağlama gayretine girişti. Biz gerek Fransa’da, gerek diğer Avrupa ülkelerinde bu tür konuların iç politika malzemesi yapılmasının tehlikesini her fırsatta vurguladık. İç politikada istismarla oy kazanmak uğruna ırkçılığa, ayrımcılığa, özellikle de İslamofobi’ye kapı aralanmasının Avrupa için, Avrupa değerleri için tehdit oluşturacağını defalarca dile getirdik.” dedi.

Türkiye’nin AB üyeliğinin önüne çıkarılan engellerin hakkaniyetle uyuşmadığını, ahde vefa ilkesine uymadığını belirten Erdoğan, Avrupa’da 6 milyona yakın Türkün yaşadığını ifade etti. Erdoğan, “Buradaki vatandaşlarımız AB’ye üye olacak bir Türkiye’nin öncüleridir. Kimse Türkiye’den korkmasın, çekinmesin.” şeklinde konuştu.

AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu ve bu ihtiyacın bugün daha fazla arttığını ifade eden Erdoğan, “Türkiye, ilelebet kapıda bekletilebilecek bir ülke değildir. Hele hele son 12 yılda gerçekleştirdiğimiz reformlarla, büyüyen ekonomisiyle, aktif dış politikasıyla Türkiye AB’nin kapısında ilelebet bekleyecek bir ülke hiç değildir. Bizreformlarımızı kararlılıkla yapıyoruz, demokratik standartlarımızı yükseltiyoruz, ekonomiyi istikrarla büyütüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA