25 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa21°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele21°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara19°C

ERDOĞAN IRAK’A HEYET GÖNDERDİ

Erdoğan Irak’a heyet gönderdi

20 Haziran 2014 Cuma 13:22

  • TC Başbakanı Erdoğan, IŞİD tarafından alıkonulan Türk vatandaşlarının kurtarılması için hassas bir süreç yürüttüklerini söyledi. Erdoğan, bu kapsamda Kuzey Irak'a bir heyet gönderildiğini belirtti.

TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) 10. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere Avusturya'ya hareket etmeden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Musul'da 15 Türk işçinin daha kaçırıldığı iddiasının kesin olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, ''Arkadaşlar böyle bir şey söz konusu değil dediler… Dün (önceki gün) bir heyetim Kuzey Irak’taydı. Temaslarını yaptılar gece geç saatte döndüler. Bizim için en önemlisi 80 vatandaşımızı sağ salim ülkemize dönmelerini sağlamaktır'' dedi.

Erdoğan şöyle konuştu:

Musul’da 15 Türk  işçinin kaçırıldığı iddiası

''15 ile ilgili olay kesin bir olay değil. Böyle bir şey arkadaşlar söz konusu değil dediler. Biz tabi çok yakın markajda bu işi takip ediyoruz. Dün (önceki gün) bir heyetim Kuzey Irak’taydı. Temaslarını yaptılar gece geç saatte döndüler. Farklı kanallarla çok farklı bir süreci işletiyoruz. Fevri adımlarla atacağımızı bir adım oradaki vatandaşlarımızın geleceği akıbeti için daha farklı sıkıntılar doğurabilir. Bizim için en önemlisi bu 80 vatandaşımızı sağ salim ülkemize dönmelerini sağlamaktır. Basra Başkonsolosluğumuzu boşaltmış durumdayız. Irak’taki tabloya göre nerede bir tehdit hassasiyet gösteriyorsa vatandaşlarımızın tahliyesine yönelik adımları atıyoruz.

'Bunu asla tasvip etmiyoruz'

Amerika yaptığı açıklamalarıyla bu tür saldırıya sıcak bakmıyor. Çünkü burada IŞİD unsurlarının halkla iç içe olmuş olması sivil vatandaşların böyle bir harekâtta ciddi manada ölümüne yol açabilir. Şimdi böyle hassas yanı var. Tabii burada özellikle Irak Ordusu'nun mevzilerini terk etmek suretiyle kaçması, oraları tamamıyla onlara bırakması çok manidardır. Olay artık IŞİD unsurlarıyla Irak arasında bir mücadele veya iç savaş olmaktan çıkmış adeta mezhepler arası iç savaşa dönüşmüştür. Biliyorsunuz Sünni ve Şii savaşı konumundadır. Biz bunu asla ve kata tasvip etmiyoruz. Bizim değer yargılarımızda mezhebi taassubun olması mümkün değildir.

Bir Müslüman diğer bir Müslüman’ı “Allahuekber’ diyerek öldüremez. Şu yapılanları bizim T.C. hükümeti olarak tasvibimiz asla mümkün değildir. Bizim birinci önceliğimiz bu 80 vatandaşımızı ülkemize döndürmektir.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA