25 Nisan 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa24°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele24°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara24°C

ERDOĞAN: BAYRAĞI İNDİRENİ İNDİRECEKSİN

Erdoğan: Bayrağı indireni indireceksin

11 Haziran 2014 Çarşamba 16:33

Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan TC Başbakanı Erdoğan, Diyarbakır’daki kışlada Türk bayrağını indiren göstericiyi “O hain ölmeye gönderilen bir piyon” diye nitelendirdi. Olaya müdahale etmeyen görevlileri de eleştiren Erdoğan, “Bayrağı indireni oradan indirip gereğini yapacaksın, yapmıyorsan sorumlusun” diye konuştu.

Erdoğan’ın şöyle konuştu:

'Şımarıklık sınırları zorlar noktaya geldi'

Gezi olaylarında başarısız oldular, 17, 25 Aralık darbe girişimlerinde başarısız oldular, şimdi terör meselesi üzerinden yeni bir senaryoyu devreye alma hazırlığı içindeler. Doğu ve Güneydoğu'da bazı il ve ilçelerde sergilenen şımarıklığın artık sınırları zorlar bir noktaya geldiğini görüyoruz.

'Gereği neyse yapacaksın'

Birisi çıkacak garnizon duvarlarını aşacak, Türk bayrağını indirecek, orada olan görevliler seyredecek. Neymiş ‘Çözüm sürecini sekteye uğratmak istememişler’. Garnizonun içine girip de bayrağı indireni, orada her halükarda neyse alacaksın, indireceksin, gereğini yapacaksın. Yapmıyorsan sorumlusun.

Herhalde ben Ankara'dan gelip orada bayrağı indireni oradan indirmeyeceğim. Oradaki görevli indirecek. Askerin, polisin bahanesi olamaz. Gereği neyse onu yapacaksın.

'Devlet gereken cevabı verir'

Milletimin hiçbir ferdi, tahriklere gelmesin, oyunlara aldırmasın. Şundan kimsenin şüphesi olmasın: Bu millet de bu devlet de hiç olmadığı kadar güçlü, dirayetli ve özgüven içindedir. Bayrağımıza el uzatan haine de onu oraya gönderen silahlı efendilerine de bu devlet gereken cevabı en sert şekilde verir. Bunun böyle bilinmesi lazım.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA