25 Nisan 2024
  • Lefkoşa29°C
  • Mağusa28°C
  • Girne29°C
  • Güzelyurt29°C
  • İskele28°C
  • İstanbul22°C
  • Ankara26°C

ERDOĞAN, “ASIL KIRICI DAVRANAN AMERİKA'DIR”

Erdoğan, “asıl kırıcı davranan Amerika'dır”

21 Temmuz 2014 Pazartesi 12:08

TC Başbakanı Erdoğan, İsrail'i eleştiren sözleriyle ilgili ABD Sözcüsü Psaki'nin açıklamalarına ilişkin "Asıl öz eleştiriyi Amerika'nın yapması lazım, kırıcı davranan Amerika'dır" dedi.

TC Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'i eleştiren sözleriyle ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü JenPsaki'nin "kırıcı ve yanlış" yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine, "Hala Amerika, 'İsrail burada savunma hakkını kullanıyor' diyorsa, burada bir defa asıl öz eleştiriyi Amerika'nın yapması lazım. Asıl kırıcı davranan Amerika'dır" değerlendirmesinde bulundu.

TGRT Haber'in gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü JenPsaki'nin kendisinin İsrail'i eleştiren sözleri üzeri için "kırıcı ve yanlış" açıklamasında bulunduğunun hatırlatılması üzerine, söz konusu açıklamayı dinleyemediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Sizin ifade ettiğiniz gibi bir ifadeyi kullanmışsa ben öncelikle Amerika'yı öz eleştiriye davet ediyorum. Asıl üzücü, kırıcı açıklamaları Amerika yapmıştır şu ana kadar. Bütün bu ölümlerin, Gazze'nin bombardıman altında tutulmasının ki, 500 ton bomba şu ana kadar yağdırılmıştır. Bütün bu olayların neticesinde 300'ü aşkın insan ölmüştür. Bunların karşısında hala Amerika, 'İsrail burada savunma hakkını kullanıyor' diyorsa, burada bir defa asıl öz eleştiriyi Amerika'nın yapması lazım. Asıl kırıcı davranan Amerika'dır. Biz hiç bir zaman kalkıp da 'Amerika bu işte belirleyicidir' ifadesini bu noktada, bu duruşla göremeyiz ve güvenemeyiz de. Çünkü böyle olmaması gerekir. Bugün Amerika'nın dünya barışına katkısının çok daha fazla olması lazım. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin bir üyesi olarak adil davranması gerekir. Ben Çin'in yapmış olduğu açıklamayı takdirle karşılıyorum, budur adil yaklaşım, bunu ortaya koymak gerekir. Şuanda hepsinin İsrail'in yanından yer alması düşündürücüdür."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA