16 Nisan 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa30°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele30°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara21°C

ERDOĞAN ABD ZİYARETİNİ YARIDA KESTİ, GERİ DÖNÜYOR

-

Erdoğan ABD ziyaretini yarıda kesti, geri dönüyor

10 Haziran 2016 Cuma 09:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen cuma 74 yaşında solunum yetmezliğinden ölen efsanevi boksör Muhammed Ali'nin cenaze törenine katılmak için gittiği ABD'nin Kentucky Eyaleti'nden planlanandan bir gün önce ayrılmaya karar verdi.

Hürriyet'ten Tolga Tanış'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, beraberindeki heyetle, Muhammed Ali'nin doğup büyüdüğü, Kentucky Eyaleti'nin Louisville kentine dün sabaha karşı indi. Saat 05.00'te havalimanından oteline vardığında ise Erdoğan'ı çevrede yaşayan Türk kökenlilerden oluşan bir kalabalık karşıladı.

ERDOĞAN, LİDERLERİN DE KATILACAĞI DEFİN TÖRENİNDE BULUNMAMAYA KARAR VERDİ

Aralarında efsanevi spor yorumcusu, Türkiye'ye boksu sevdiren Orhan Ayhan'ın da yer aldığı, Türkiye'den 10 gazetecinin bulunduğu Erdoğan'ın uçağında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın dışında, başdanışmanlardan eski güreşçi Hamza Yerlikaya, eski basketbolcu Hidayet Türkoğlu ve İlnur Çevik ile Yiğit Bulut da bulundu. Normalde Kentucky'de iki gün geçirmesi, yarın yapılacak, aralarında ABD'nin eski başkanlarından Bill Clinton, Ürdün Kralı Abdullah ve Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin de bulunduğu liderlerin yer alacağı defin törenine katılması planlanan Erdoğan, cenaze namazından sonra fikir değiştirdi.

Muhammed Ali'nin cenaze töreninde, Erdoğan'ın kabe örtüsünün bir parçasını tabutun üzerine koymak istediği, 'Biz sonra koyarız' diye alınmasını hoş karşılamadığı öne sürüldü.

Ayrıca Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Kuran-ı Kerim okuma isteğinin geri çevrildiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu gelişmeler üzerine programını yarıda keserek dönme kararı aldığı ifade edildi.

Bu arada, cenaze namazı sırasında Amerikalı ve Türk korumalar arasında bir sürtüşme yaşandı.

sputnik

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA