26 Kasım 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa14°C
  • Girne14°C
  • Güzelyurt12°C
  • İskele14°C
  • İstanbul11°C
  • Ankara2°C

“ENGELSİZ YAŞAM SEMİNERLERİ” BAYRAKTAR ORTAOKULU’NDA DÜZENLENDİ

“Engelsiz Yaşam Seminerleri” Bayraktar Ortaokulu’nda düzenlendi

28 Şubat 2015 Cumartesi 16:29

Bayraktar Ortaokulu’ndan Engelsiz Yaşam’a yoğun ilgi

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in “Engelsiz Yaşam Semineri” bu kez Bayraktar Ortaokulu’nda düzenlendi. Seminer öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncusu İbrahim Yavuz ve Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’ndan gazeteci Damla Soyalp“Engelsiz Yaşam Semineri”nin konukları oldu.

 

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ‘Engelsiz Yaşam Seminerleri’, Lefkoşa’daki Bayraktar Ortaokulu’nda yoğun bir katılımla yapıldı.

Çok sayıda öğrenci, öğretmenleri ile birlikte engelli bilincine yönelik önemli bir deneyim yaşadı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Kuzey Kıbrıs Turkcell’in işbirliği ile başlayan seminerlerin üçüncüsü Lefkoşa’da yapıldı.

Ülke genelindeki ortaokul ve liselerde engellilere yönelik farkındalığı artırmak için imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenen “Engelsiz Yaşam Seminerleri” Girne Amerikan Koleji ve Lefkoşa Atleks Sanverler Ortaokulu’ndan sonra bu kez Lefkoşa’daki Bayraktar Ortaokulu’na taşındı.

Semineri 100’ün üstünde öğrenci ilgiyle izledi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncusu İbrahim Yavuz ve Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’ndan (BRTK) gazeteci – haber muhabiri Damla Soyalp da seminere katılıp tecrübelerini paylaştı.

Seminerde ayrıca Bayraktar Ortaokulu Müdür Muavini Huriye Soykut ve öğretmenler de yer aldı.

“Amerika’nın eski başkanı da engelliydi”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Uzmanı BuğçeKüçük’ün sunumu ile başlayan ‘Engelsiz Yaşam Semineri’nde dünyaca ünlü engellilerin başarı öyküleri anlatıldı, Kuzey Kıbrıs’ın ‘engelsiz yürekleri’ne yönelik projeler hakkında bilgi verildi.

Seminerde Amerika’nın 32 sene en uzun başkanlık dönemini geçiren Franklin Delano Roosevelt’in de engelli olduğundan bahsedildi ve küçük yaşlarda “Superman” kimliği ile tanıdığımız ChristopherD'olierReeve’in sonradan oluşan engeline karşı başarılarını nasıl sürdürdüğü anlatıldı.

Buğçe Küçük, insanların engelli olmalarının hayatlarını devam ettirmede sorun teşkil etmeyeceğini aktardı, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın başarıları, Sanat Engel Tanımaz, CafeDown ve Engelsiz Sera projelerinin yanı sıra “Rüzgarla Engelsiz Dans" isimli yamaç paraşütü etkinliklerini de öğrencilerle paylaştı.

İbrahim Yavuz: Başarımı inancıma borçluyum

Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nda küçük yaşından bu güne kadar 13 yıldır oyuncu olduğunu aktaran İbrahim Yavuz, insanların engellerine takılmadan hayatlarını devam ettirmeleri ve başarılara inanmaları gerektiğini söyledi. Yavuz, KKTC’deki başarısını Türkiye’ye taşıdığını ve A Milli Takım oyuncusu olduğunu belirterek, başarısınıninancı ve spora olan tutkusuyla mümkün olabildiğini belirtti. Yavuz, takımın Türkiye yanında Avrupa’da da başarılarının bulunduğunu söyledi. Geçen sene de bu projeye destek verdiğini ve bundan memnuniyet duyduğunu aktaran oyuncu İbrahim Yavuz, bu proje ile taraftarların arttığını ve maçlara desteğin fazlalaştığını dile getirdi. Bunun için de başta Kuzey Kıbrıs Turkcell’e ve destekleyen herkese teşekkür ederek, maçlara katılım için çağrı yaptı.

Damla Soyalp: “Aslında engelleri biz koyuyoruz”

Gazeteci Damla Soyalp da öğrencilere yaptığı kısa konuşmada “Engelleri aslında biz koyuyoruz” dedi.

Soyalp, ulaşımda ve erişimde engellilerin büyük zorluk yaşadıklarını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemizde ulaşım sistemimiz zaten kısıtlı, engellilere uygun değil. Ne kaldırımlar ne de park yerleri rahat değil. Genelde her yerde sıkıntı yaşıyorlar. Eğitimden de belki mahrum oluyorlar çünkü oralar da uyumlu değil. Sosyal alanda da baktığımızda örneğin kafelerin ve sinemaların çoğu yine engellilere uyumsuz düzenlenmiş. Bu olumsuzluklara baktığımızda Kuzey Kıbrıs Turkcell’i gerçekten kutluyorum çünkü engellilerin hayata tutunmaları için önemli projelere imza atıyorlar. Bunun diğer tüm kuruluşlara örnek olmasını dilerim. Ayrıca çocuklarımla gidip destek verdiğim basketbol maçlarından veya sanat engel tanımaz aktivitelerinden de aynı şekilde çok etkilendiğimi söyleyebilirim. Bu anlamda Turkcell’in de sloganını söyleyerek, ‘Destek Varsa Engel Yok’ diyorum” dedi.

Huriye Soykut: “Enerjilerine tanıklık ettik”

 

Bayraktar Ortaokulu Müdür Muavini Huriye Soykut da maçlara öğrencilerle birlikte katılma sözü verdi ve “seve seve gelip destek olacağız” dedi.

Huriye Soykut şunları söyledi:

“Bugün katıldığımız bu semineri gerçek anlamda ‘yaşadık’ diyebilirim ve bu sunum yıllardan sonra belki de bakış açımızı değiştirerek bizleri çok etkiledi. Özellikle engelli vatandaşlarımız pozisyonunda öğrencilerimizin olmasını düşününce etkilendik. Öğrencilerimizin yüzlerinde acıma değil enerji olması ve engelli vatandaş olursa neler yapabileceklerinin enerjisini görmek çok anlamlıydı. Engelli vatandaşlarımızın başarısını yürekten hissettik ve çok duygulandık. Okul yöneticisi, idaresi ve ayrıca bireysel olarak destek vermeye hazırız. Gerçekten çok güzel bir seminerdi, tam anlamıyla hissettik ve yaşadık diyebilirim. Kuzey Kıbrıs Turkcell’i başarılarından ve bunun gibi sosyal sorumluluk projelerine desteklerinden ötürü kutlarım” dedi.

Seminer sonunda Kuzey Kıbrıs Turkcell’in maskotu Cello ile öğrenciler ve yönetimle anı fotoğrafı çekildi.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA