20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

ENGELLİYE DARP

Engelliye darp

28 Ağustos 2014 Perşembe 14:55

Hergün farklı sorunlarla gündeme gelen Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde, bu kez ise engelli bir hastane personeli, sıra bekleyen bir hasta tarafından darp edildi. Hastane personelinin kafasına taşla vurulduğu öğrenilirken, polis olayla ilgili bir kişiyi tutukladı…

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Oğuz Köse, sağlık çalışanlarının uğradığı saldıraları kınadıklarını ve birçok kez tepki göstererek eylemler gerçekleştirdiklerini belirterek, bu konuda Bakanlık tarafından ciddi önlemler alınmamasını eleştirdi. Köse, Sağlık Bakanlığı’na sağlık camiasına sahip çıkma çağrısında bulundu.

Rana SARRO

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi, daha geçtiğimiz günlerde hastane personelinin güvenlik endişeleri nedeniyle bir eyleme sahne olurken, bir kez daha hastanede personel darp edildi.

Darp edilen personelin engelli bir birey olduğu öğrenilirken, yapılan şikâyet üzerine polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

ODACI PERSONEL DARP EDİLDİ

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi bünyesindeki Poliklinik’te, dün saat 10.30 sıralarında, hastanede görevlibeden engelli odacı personelin, bir hasta tarafından darp edildiği öğrenildi.

Olay, Poliklinik’te sıra bekleyen erkek bir hasta ile 42 yaşındaki Ali Reis isimli beden engelli odacı personel arasında çıkan tartışmanın, kavgaya dönüşmesiyle meydana geldi.

“DOKTOR GEÇ GELİNCE POLİKLİNİKTE DEHŞET”

Poliklinik’te sıra bekleyen hastanın ‘doktor ne zaman bakacak’ sorusu üzerine, hasta ile odacının tersleşmesiyle cereyan eden olayda, ismi açıklanmayan hasta şahıs, dışarıdan aldığı taşı, A.R isimli odacının başına vurdu.

Edinilen bilgilere göre, doktorun polikliniğe geç gelmesi nedeniyle, hastaların gerildiği, odacı ile tartışmaya giren bir hastanın, kısa süre sonra iş icabı Ayaktan Tanı Merkezi’ne gitmek üzere dışarıya çıkan personelin önünü keserek, küfür ettiği ve yol kenarındaki taşları alıp, hastane personelinin başına vurmaya başladığı öğrenildi.

POLİS GÖZALTINA ALDI

Hastane görevlisini darp ettikten sonra koşarak kaçmaya çalışan şahısın, vatandaşar tarafından yakalandığı, olayın polise intikal etmesi üzerine de, söz konusu ismi açıklanmayan şahısın yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi. 42 yaşındaki Ali Reis isimli beden engelli odacının ise, hastanede müşade altına alınarak başına dikiş atıldığı öğrenildi.

KÖSE: CİDDİ ÖNLEMLER ALINMALI

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Oğuz Köse, sağlık çalışanlarının uğradığı saldıraları kınadıklarını ve birçok kez tepki göstererek eylemler gerçekleştirdiklerini belirterek, bu konuda Bakanlık tarafından ciddi önlemler alınmamasını eleştirdi.

Bu yönde tedbir alınmadığı takdirde daha vahim sonuçlar doğacağı uyarısında bulunan Köse, Sağlık Bakanlığı’nı da bu konulara duyarsız kalmakla suçladı. Sağlık Bakanı’na sağlık camiasına sahip çıkma çağrısında bulunan Köse, “sessiz kaldığı sürece bir gün sıra ona da gelecek” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA