26 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele23°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara21°C

‘ENGELLİ YAŞAMA DOKUNMAK İÇİN FIRSAT PENCERESİ’

‘Engelli yaşama dokunmak için fırsat penceresi’

15 Ağustos 2014 Cuma 16:01

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ‘Sanat Engel Tanımaz’ Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması’na 17 Kasım’a kadar başvurular sürüyor…

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in engellilerin başarılarını yansıtmak, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek, engellilere yönelik empatiyi ve farkındalığı artırmak hedefi ile düzenlediği 2’nci Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması’na 17 Kasım’a kadar başvuru kabul ediliyor.

Sanatçılar ve Kuzey Kıbrıs Turkcell yöneticileri, yarışmanın “Engelli yaşama dokunmak için herkese bir fırsat penceresi” açtığını belirterek, “Sizler de bu pencereden ülkemize bakınız, farkındalık yaratmak adına engelsiz dünya özlemine ışık tutunuz” dedi.

‘Hayat Engel Tanımaz’ temalı yarışmanın bu yılki jürisinde Hasan Hüseyin, İsmail Gökçe, Buket Özatay, Aşık Mene ve Veysi Soyer’den oluşurken, Kısa Film Jürisi’nde ise Derviş Zaim, İsmail Gökçe ve Buket Özatay yer alıyor.

foto yarisma-hasan huseyinHasan Hüseyin

Tanınmış Kıbrıslı Türk fotoğraf sanatçısı, yarışmanın jüri başkanı Hasan Hüseyin, “Sanat Engel Tanımaz” yarışmasının, engelli yaşama dikkat çekmek için herkese bir fırsat penceresi açtığını söyledi.

“Böylesi yarışmalar, engelleri ortadan kaldırmak ve başarı öykülerini dünyaya duyurmak için eşsiz bir fırsat” diyen Hasan Hüseyin, “Görünür olmak farkındalığı artırır. Engelleri, engellediklerimizi, engellere rağmen pek çok başarı öyküsü yaratanları sanatın gözüyle kayıt altına almamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

foto yarisma-Ayhan barisAyhan Barış

Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Barış, “Sanat Engel Tanımaz” yarışmasının ilkinde yaşadıkları deneyimin kendileri açısından son derece önemli olduğunu belirterek, “Sanatın evrensel diliyle toplumsal duyarlılığın gelişimini izlemek, bizleri hem motive etmiş, hem de engelleri birer birer kaldırmak adına umutlandırmıştır” dedi.

Emre Gürsev

Fotoğraf sanatçısı ve Kıbrıs Fotoğraf Sanatı Derneği (KIFSAD) Yöneticisi Emre Günsev ise “engellerin” yaşamın içinde hep yüzleştiğimiz bir kavram olduğunu belirterek, “Kimileri soyuttur düşündürür, kimileri somuttur hareket tarzımızı kısıtlar. İnsanoğlu bireysel olsun, bilimsel olsun, siyasi olsun, beşeri olsun her platformda engelleri kaldırmak için çaba sarf etmiştir. Ancak asıl soru bu çalışmaları yaparken kimleri hedeflediğimizdir” dedi.

foto yarisma-ismail gokceİsmail Gökçe

Fotoğraf sanatçısı ve jüri üyesi İsmail Gökçe de yarışma için katılımcılara tavsiyelerde bulunarak, “Genelde herkes bir yarışmaya ödül kazanmak ümidiyle katılır. Ama esas ödül bir amaç doğrultusunda fotoğraf ve film üretme disiplini kazanmak ve üretim sürecinde yaşayacağınız deneyimlerdir” dedi.

foto yarisma-Buket ozatayBuket Özatay

Fotoğraf sanatçısı ve jüri üyesi Buket Özatay ise “Ülkemizde birçok fotoğraf yarışması, birkaç da kısa film yarışmasında jüri üyeliği yaptım; sanırım bu benim için en anlamlı ve en önemli olanlardan biri…Büyük gurur duydum” diye konuştu.

Özatay, fotoğraf ve kısa film yarışmalarına katılacak olan kişilere yönelik tavsiyesinde ise kullanacak teknik kadar anlatılacak hikayenin de önemli olduğuna dikkat çekti.

Yarışma şartları

“Engelsiz Fotoğraflar” ve “Engelsiz Kısa Filmler ” olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenecek yarışmaya 17 Kasım’a kadar eser kabul edilecek.

Her iki kategoride de ‘cep telefonu’ ve ‘profesyonel’ fotoğraf makinesi ya da kamera ile yapılan çekimler değerlendirilecek.

Yarışmacılar belirtilen kategorilerin (foto-video) tümüne veya sadece birine başvurabilecek.

Yarışmaya katılımlar CD ya da DVD’ye kayıtla kabul edilecek.

Her fotoğrafçı en fazla yedi (7) eser ile yarışmaya katılabilecektir. Kısa film kategorisinde ise her katılımcı en fazla üç (3) video ile yarışmaya katılabilecek.

Fotoğraflar renkli veya siyah/beyaz olarak sunulabilecek. Fotoğraf boyutları kısa kenar minimum 2000 pixel, jpg formatında, 300 dpi çözünürlükte ve en yüksek sıkıştırma kalitesinde olması gerekiyor.

Yarışmayla ilgili detaylı teknik bilginin www.kktcell.com internet adresindeki sosyal sorumluluk alanı, kültür sanat bölümü içerisinden öğrenilebileceği ayrıca yarışmaya sanatengeltanimaz@kktcell.com adresinden başvuru yapılabileceği duyuruldu.

Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması’nda dereceye girenler birbirinden değerli hediyelerin de sahibi olacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA