ENGELLİ ÇOCUKLARA İŞKENCE YAPILAN KURUM İÇİN ÖĞRETMENDEN ŞOK İDDİA
Kocaeli'de engelli çocuklara işkence yapılan kurumda geçmiş yıllarda çalışan öğretmen E.Ç., "Kurumda yapılan işkencelerden herkesin haberi var ama kimse bir şey yapmıyor." dedi.

21 Aralık 2015 Pazartesi 12:35
https://www.youtube.com/watch?v=qTlzkfzhCd8
Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bulunan Köseköy Gençlik ve Rehabilitasyon Merkezi'nde çekilen görüntülerde engelli çocuklara kaynar suyla işkence ederken ve çocuklardan birini yere yatırıp döverken görüntülenen M.A. isimli kadın ifade verdi. M.A., çocuğu altını ıslattığı için yıkadığını söyledi. Daha önce kurumda çalışmış E.Ç. isimli öğretmen ise "Kurumda yapılan işkencelerden herkesin haberi var ama kimse bir şey yapmıyor." dedi.
Rehabilitasyon merkezinde yapılan işkencenin görüntülerinin ortaya çıkması üzerine İHA tarafından servis edilen haberi ihbar olarak kabul eden Kartepe Emniyet Müdürlüğü ekipleri hemen konu ile ilgili çalışma başlattı. Görüntüleri inceleyen Kartepe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, o sırada orada bulunan 4 kişinin kimliğini tespit etti. Kimlikleri tespit edilen M.A., S.Y., E.Ç. ve A.R.P.'nin adresleri tespit edilerek ifadeleri alınmak üzere Kartepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.
"ALTINA KAÇIRMIŞTI YIKADIM"
Görüntülerde engelli bir çocuğa kaynar su ile işkence eden ve çocuğun çığlıklarına rağmen yanındaki kişilerle birlikte kahkalar atan M.A. isimli kadının, "Görüntülerdeki kişi benim, ancak çocuklara işkence ettiğim doğru değildir. Banyoda çekilen görüntüdeki çocuk o gün tuvaletini altına kaçırmıştı. Bu sebeple çocuğu banyoya götürdüm ve yıkadım. Çocuğun temizliğini yaptığım sırada çekilen görüntüler gerçeği yansıtmamaktadır" şeklinde ifade verdiği ortaya çıktı.
"YERE, KENDİNE ZARAR VERDİĞİ İÇİN YATIRDIM"
Başka bir görüntüde yere yatırdığı çocuğun üzerine çıkan ve arka planda sesi gelen erkek ile birlikte engelli çocuğu dövdüğü görülen M.A., "O çocuk orada kendisine zarar veriyordu. Bu sebeple yere yatırarak üzerine çıktım ve hareket etmesini engelledim. Bunu kendisine zarar vermesini engellemek amacıyla yaptım" şeklinde ifade verdi. Ancak görüntüde M.A.'nın ifadelerinin aksine, M.A. ile birlikte yanındaki erkek çocuğun korkuyla yerde yattığı ve kurtulduğu anda koşarak M.A.'dan uzaklaştığı görülüyor. Aynı görüntüde arka plandan gelen tokat sesi ve M.A.'nın çocuğa ettiği küfürler de bu ifadeyi yalanlıyor.
Görüntülerde orada bulunduğu görülen S.Y. isimli kadın öğretmen ile görüntülerin arka planında sesinin geldiği tespit edilen A.R.P. isimli erkek temizlik işçisi ise görüntülerin iki yıl önce çekildiğini, bu sebeple olayı hatırlamadıklarını söylediler.
"ÇOCUKLARA BUNUN YAPILDIĞINDAN KURUMDA ÇALIŞAN HERKESİN HABERİ VAR"
Öte yandan, görüntüler çekildiği sırada yine orada bulunduğu tespit edilen ve bu sebeple ifadesine başvurulan E.Ç. isimli kadın öğretmen ise, "Ben o kurumda kısa bir süre çalıştım. Bu olayların sürekli olarak gerçekleştiğini gördüm. Durumu kurum müdürüne aktardım ancak hiçbir yaptırım uygulanmadı. Bir süre sonra orada gerçekleşen olayları kaldıramadım ve işten ayrıldım. Çocuklara yapılanlardan kurumda çalışan herkesin haberi var. Ancak kimse hiçbir şey yapmıyor. Ben de bunlara engel olamayınca işten ayrılma yolunu seçtim" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.
Kartepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın gerçekleştiği Köseköy Gençlik ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki tüm çalışanların konuyla ilgili ifadelerine de başvurdu. Görüntülerde olmayan diğer çalışanların ve kurum müdürü Turgay Akdoğan'ın ifadelerinde böyle bir durumun gerçekleştiğinden haberlerinin olmadığını söyledikleri öğrenildi.
Görüntülerin çekildiği Köseköy Gençlik ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından görevlendirilen iki müfettişin soruşturması ve Kartepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışma devam ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kadınlar Basketbol Ligi’nde Sezon İskele’de BaşlıyorGirne Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda gerçekleştirilmesi planlanan sezon açılış maçı, söz konusu salonda devam eden tadilat çalışmaları nedeniyle İskele Dr. Fazıl Küçük Spor Salonu’na alındı.18 Nisan 2025 Cuma 16:05BASKETBOL
Şimdi de Cübbe ve Sarık tartışması...Gazeteci Serhat İncirli bu sabahki programını cübbe ve sarık ile sunmuştu... Tepkiler var...18 Nisan 2025 Cuma 14:41KIBRIS
Denktaş, “Görünen yüzün arkasında başka bir plan var” Serdar Denktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, KKTC vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı. Denktaş, yetkili ağızlardan art arda yapılan açıklamaların bilinçsizlikle açıklanamayacağını belirtti.18 Nisan 2025 Cuma 14:40KIBRIS
Bekirpaşa Lisesi'nde Öğretmenlere tehdit!“Derslere girmezseniz hakkınızda soruşturma başlatılacak”18 Nisan 2025 Cuma 14:30İSKELE
İsias Otel’in yıkılmasında kusuru bulunan kamu görevlilerinin davası 24 Nisan'daAdıyaman'da 72 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan İsias Oteli'nin yıkılmasında kusuru bulunan kamu görevlileri hakkında açılan davanın ilk duruşması, 24 Nisan Perşembe günü başlayacak.18 Nisan 2025 Cuma 14:22TÜRKİYE
Girne’de Kulis Bar kurşunlandı!Girne’de faaliyet gösteren Kulis Bar, gece yarısı kurşunlandı. Polis, olay sonrası gerçekleştirilen operasyon kapsamında 5 kişinin tutuklandığını duyurdu.18 Nisan 2025 Cuma 14:19GİRNE
Rum ve Boşbakan denilen Üstel Ankara'dan dönüyor! UBP hareketli!Tüm UBP üyeleri Üstel’i karşılamak üzere Ercan Havalimanı’na davet edildi18 Nisan 2025 Cuma 14:09KIBRIS
Boynuna yatak bazası düştü, hayatını kaybetti!Dikmen’de sakin 51 yaşındaki Selma Güleryüz, dün saat 09.30 sıralarında kalmakta olduğu ikametgah içerisinde, yatak bazası boynu üzerine düşmüş şekilde cansız olarak bulundu.18 Nisan 2025 Cuma 13:44KIBRIS
52 yaşındaki Hakan Anter kayıpPolisten verilen bilgiye göre, Anter aranıyor…18 Nisan 2025 Cuma 13:43KIBRIS
Dünya okul sporları... Kıbrıs Cumhuriyeti 1., Türkiye 2. geldiDünya okul sporları... Kıbrıs Cumhuriyeti 1., Türkiye 2. geldi17 Nisan 2025 Perşembe 09:15SPOR
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs