29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa15°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele15°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR ANKARA'DA: BİNLERCE EMEKÇİ HAKLARI İÇİN BULUŞTU

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) adıyla haklarını aramaya devam eden binlerce emekçi, Ankara'da bir araya geldi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Ankara'da: Binlerce emekçi hakları için buluştu

11 Şubat 2019 Pazartesi 20:33

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) adıyla haklarını aramaya devam eden binlerce emekçi, Ankara’da bir araya geldi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin çağrısıyla birçok ilden yola çıkan emekçiler, sabah saatlerinde Ankara’ya vardı. Anıtkabir ziyaretinin ardından otobüslerle Yenimahalle’de bulunan Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde toplanan EYT’liler 1999 yılında çıkan 4447 sayılı yasanın iptali için de imza toplandı.

Etkinlik için birçok ilden gelen EYT’lilerin salona sığmadıkları, girişlerde uzun kuyruklar oluştuğu görüldü.

‘EYT sandıkta hesap soracak’

Toplantıda EYT’liler sık sık “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Vur vur inlesin, Ankara dinlesin”, “EYT burada, hükümet nerede”, “Emeklilik hakkımız söke söke alırız”, “EYT sandıkta hesap soracak” ve “EYT burada, TRT nerede” sloganları attı.

Buluşmaya DİSK’e bağlı sendikalar ile Petrol-İş, Tes-İş gibi sendikalardan da temsilciler katıldı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boraz Özüpak, sonuç alana kadar mücadele edeceklerini belirterek ”‘Kuru lafla’ peynir gemisi yürütmüyoruz. Hakkımızın iade edilmesini istiyoruz. Bu bir hak arayışıdır ve sesimiz her geçen gün daha da yüksek sesle çıkacaktır” dedi.

Mezarda emeklilik yasası getirildiğini belirten Özüpak, “Her seçimde vaatler verdiler. Ancak EYT’lilere sıra gelmedi. Biz bir milletiz ve devlet bizim. Bizi hafife alıp ‘boş işle’ yaptığımızı söyleyenler iyi bilsin ki her partinin tabanında EYT mağduru vardır. EYT’liler Türkiye’nin bel kemiğidir.

Özüpak, sadaka değil haklarını istediklerini ifade ederek ”Bizler edep, hukuk içinde taleplerimizi dile getiriyoruz. Bizler de sandıkta yanımızda duranların yanında olacağız. Sonuç alıncaya kadar da mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

EYT mağdurları EYT kanunu çıkması için mağduriyetlerinin giderilmesi için 81 ilde etkinliklerle seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor. EYT’liler daha önce İstanbul, Bursa ve İzmir’de çeşitli etkinlikle bir araya gelmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA