29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

ELEKTRİK MÜTEAHHİTLERİ İLE SSEML İŞ BİRLİĞİ YAPACAK

Elektrik Müteahhitleri Birliği, Sedat Simavi Endüstri ve Meslek Lisesi’yle Elektriksel Alan eğitim projesinde iş birliğine gidecek.

Elektrik Müteahhitleri ile SSEML iş birliği yapacak

08 Şubat 2019 Cuma 17:05

Elektrik Müteahhitleri Birliği, Sedat Simavi Endüstri ve Meslek Lisesi’yle Elektriksel Alan eğitim projesinde iş birliğine gidecek.
Birlik Başkanı Bora Karaçam başkanlığındaki heyet Sedat Simavi Endüstri ve Meslek Lisesini ziyaret etti. 
Elektrik Müteahhitleri Birliği’nden yapılan açıklamaya göre birlik tarafından yürütülen AB finansmanlı Elektriksel Alan isimli eğitime dayalı istihdam projesi hakkında Okul Müdürü Candan Kortay ve ekibine bilgilendirmelerde bulunuldu.
Elektriksel Alan projesinin hedef grupları arasında yer alan meslek lisesi öğrencilerinin de proje kapsamında yapılacak eğitimlere dâhil edilmesi ve sektör-okul işbirliğinin daha da geliştirilmesi konusunda görüşler paylaşıldı. 
Birlik Başkanı Karaçam, eğitime ve sektörün geleceği olarak gördükleri öğrencilere büyük önem verdiklerini vurguladığı konuşmasında piyasa ihtiyaçlarına yönelik yapılacak eğitimlerle elektrik sektöründe eksikliği hissedilen yetişmiş iş gücünün artırılması, rekabete dayalı piyasa ortamı oluşturulması ve yaşam boyu eğitim faaliyetlerinin geliştirilmesinin amaçlandığı 30 aylık proje süresince elektrikle ilgili çeşitli konularda yaklaşık bin saatlik eğitimler yapılacağını kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA