26 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa25°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele25°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara26°C

ELCİL’DEN SAYIŞTAY’A VERYANSIN!

Elcil’den Sayıştay’a veryansın!

04 Aralık 2015 Cuma 10:49

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Sayıştay’ın, yasalardaki düzenlemeleri dikkate almadan hazırladığını savunduğu ön raporda denetmenlerin “itibarsızlaştırılmaya” çalışıldığını öne sürdü ve “tarafsız olması gereken Sayıştay’a bunun yakışmadığı” değerlendirmesinde bulundu.

KTÖS, Denetleme Değerlendirme Yönlendirme Kurulu Başkanı İley Taşkın’ı da “denetmenler sorunun bu noktaya gelmesinde en önemli rolü oynamakla” suçlayarak, Taşkın’ın görevini kötüye kullandığının mahkeme kararı ile ispat edildiğini savundu ve derhal görevden alınmasını istedi.

KTÖS, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da bu konu ile ilgili açıklama yapması gerektiğini kaydetti.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yazılı açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığının, Denetleme Değerlendirme Yönlendirme Kurulu Yasası ile ilgili yaşanan sorunları aşmaya yönelik çalışmaları yerine getirmediğini savunarak, yasadan kaynaklanan sorunlar nedeni ile Sayıştay’ın yasadaki düzenlemeleri dikkate almadan hazırladığı ön raporla denetmenlerin “itibarsızlaştırılması” kampanyasına “çanak tuttuğunu” iddia etti.

Elcil, Sayıştay denetçilerinin “yasa-tüzük okumadan” hazırladığını öne sürdüğü ön raporu basına da verdiğini, bir gazetenin de bunu; “çok büyük bir yolsuzluğun önlendiği” şeklinde gösterdiğini bunun, “öğretmen düşmanlığı’’ olduğunu savundu.

“Gazetecilik doğruları aktarma sanatıdır. Haberleri çarpıtarak veya bir yönü ile alıp kullanarak insanları yolsuzluk yapmış gibi göstermek hiçbir basın etiğine sığmamaktadır” diyen Elcil, Sayıştay kurumunun ise yasaları incelemeden ortaya koyduğu ön raporun “sonuç raporu” gibi basına vermesinin, devleti denetleyen kurumun acizliğini ve iş bilmezliğini gösterdiğini öne sürdü.

“Ön raporları basına vererek, insanların itibarı ile oynamanın, ayrıca rapordan ita amirlerinin isimlerini çıkararak bunu yapmanın Sayıştay kurumu gibi tarafsız olması gereken bir kuruma yakışmadığını” ifade eden Elcil, şöyle devam etti:

“Gerek Sayıştay Başkanı, gerekse kurul üyelerinin konuyu yakından bilmelerine ve sorunu çözmek için Milli Eğitim Bakanlığı’na görüş vermek, konusunda söz vermelerine rağmen adım atmamaları tam bir rezalettir.

Sayıştay bu konuda açıklama yapmak ve şu sorulara cevap vermek zorundadır;

Denetmenlerin sundukları savunmaları dikkate almadan isimleri ile birlikte ön rapora koyup, Sayıştay’ın, iddia ettiği gibi bu ödemelerin yapılması için imza koyan ita amirlerinin isimleri neden bu rapordan çıkarılmıştır?

Eğitim Bakanlığı ve sendikamızla yapılan istişare toplantısında, Sayıştay’ın konuyla ilgili görüş vermesi kararlaştırılmış olup, üzerinden iki hafta geçmesine rağmen neden Sayıştay bu sorunla ilgili görüş vermemiştir?

Gazetede yayınlanan ön rapor olmasına rağmen denetmenleri karalayıp itibarsızlaştıran bu belgeyi isimlerle birlikte kim basına vermiştir?”

Elcil, denetmenlerin sorunlarının hala daha çözülmediğini de ifade ederek, bir buçuk yıldan beri devletten alacakları yollukların hala daha ödenmediğini, devletten alacağı olmasına rağmen denetmenlerin “yolsuzluk yapmış gibi” göstererek itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON DAKİKA