18 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa25°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt21°C
  • İskele25°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara20°C

EL-SEN AÇIKLADI!

El-Sen Başkanı Umut Öksüzoğlu yazılı açıklamasında, son günlerde Kıb-Tek ile ilgili çıkan haberleri “sabırla” takip ettiklerini belirtti...

El-Sen açıkladı!

22 Temmuz 2016 Cuma 14:11

 Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), Kıb-Tek’in Kıbrıs Türk halkının malı olduğuna vurgu yaparak, “Kıb-Tek’in siyasi çekişmelerden uzak, halkın tüm kesimlerinin yöneteceği, şeffaf ve hesap verebilir özerk bir yapıya kavuşana dek mücadelesini artırarak devam ettireceğini” vurguladı.

El-Sen, Kıb-Tek Yönetim Kurulu’na da; “siyasi uyuşmazlıklarını bir yana bırakıp görevleri olan Kıb-Tek in halka daha ucuz, sürekli ve güvenli elektrik enerjisi sağlamak için adım atmaları” çağrısında bulundu.

El-Sen Başkanı Umut Öksüzoğlu yazılı açıklamasında, son günlerde Kıb-Tek ile ilgili çıkan haberleri “sabırla” takip ettiklerini belirterek, UBP-DP Hükümetinin atadığı Kıb-Tek Yönetim Kurulu arasında uyumsuzluk olduğunu savundu.

Bu uyumsuzluktan dolayı da Kıb-Tek’in halka daha ucuz, güvenli ve kesintisiz elektrik enerjisi sağlamak için yapması gereken yatırım, düzenleme ve ekonomik tedbirleri hayata geçiremediğini gördüklerini savunan Öksüzoğlu, “Kıb-Tek siyasi hesaplaşma alanı değildir” dedi.

Öksüzoğlu, Kıb-Tek’in ancak iyi yönetildiği oranda halka ucuz, sürekli ve güvenli elektrik enerjisi sağlayabileceğine işaret ederek, yapılması gereken yatırımların, tahsil edilmesi gereken miktarların iki siyasi partinin atadığı yöneticilerin birbiriyle çekişmesi sonucu beklediğini öne sürdü.

Bu bekleyişin halkın malı olan Kıb-Tek’i ekonomik olarak zarara uğrattığını, ucuz, güvenilir ve sürekli enerji sağlayacak yatırımları engellediğini iddia eden Öksüzoğlu, bundan 2 ay önce Kıb-Tek’in tahsilat oranının yüzde 96’larda seyrettiğini, ürettiği enerjinin karşılığını aldığını, son iki yılda yaptığı yaklaşık 150 milyon Dolarlık yatırımlarına rağmen tarifelerinde indirim yapabildiğini ve bankalara olan borçlarını hızla erittiğini anlattı.

Belediye ve devlet kurumlarında 600 milton TL borç!

Öksüzoğlu, bugün gelinen noktada belediyelerden, devlet ve devlete bağlı kamusal alandan olan yaklaşık 600 milyon TL’lik alacağın hızla büyüdüğü uyarısında bulunarak, “Devletin Tarım, Sağlık, Turizm, eğitim alanlarına yaptığı teşvik oranları yasal zorunluluk olmasına rağmen aylardır ödenmemekte, Kıb-Tek yine yeniden yakıt için borçlanma yoluna itilmektedir. Kıb-Tek ülkemizin en büyük kuruluşudur. Kıb-Tek’in ekonomik istikrarının yükselmesi ne kadar hızlı olursa düşüşü maalesef o denli hızlı olur” ifadelerini kullandı.

Kıb-Tek Yönetim Kurulu üyeleri arasında var olduğunu savunduğu uyumsuzluğun Kıb-Tek çalışanı üyelerinin çalışma hayatını da etkilediğini ileri süren Öksüzoğlu, şöyle devam etti:

“Halkın malı Kıb-Tek’in birincil görevi; halkına ucuz, sürekli ve güvenilir elektrik enerjisi sağlamak ve bunları geliştirmek için politika geliştirmek ve hayata geçirmektir. Siyasi kavgaların yeri hiç olmamış ve olmayacaktır. Halkımıza laik olduğu ucuz ve sürekli elektrik enerjisini sağlamak Kıb-Tek çalışanlarının dolayısıyla sendikamız EL-SEN in de görevidir.

El-Sen geçmişte olduğu gibi bugün de Kıb-Tek in siyasi çekişmelerden uzak, halkın tüm kesimlerinin yöneteceği, şeffaf ve hesap verebilir özerk bir yapıya kavuşana dek mücadelesini artırarak devam ettirecektir.

El-Sen olarak UBP-DP/UG hükümetince atanan tüm Yönetim Kurulumuza siyasi uyuşmazlıklarını bir yana bırakıp, görevleri olan Kıb-Tek in halka daha ucuz, sürekli ve güvenli elektrik enerjisi sağlamadım atmalarını tavsiye eder, konunun yakın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA