20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

EL KAİDE DAVASINDA TELEFON KAYITLARI: MALZEMELERİ İHH YARDIMIYLA GEÇİREBİLİRİM

El Kaide davasında telefon kayıtları: Malzemeleri İHH yardımıyla geçirebilirim

14 Haziran 2016 Salı 10:18

Ankara El Kaide davasının bir numaralı sanığı Oğuzhan Gözlemecioğlu’nun Suriye’deki IŞİD yapılanmasına eleman ve malzeme götürme işini yönettiği, bunun için de iktidara yakınlığıyla bilinen İnsani Yardım Vakfı’ndan (İHH) yararlanabileceklerini söylediği belirlendi.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başkentte El Kaide terör örgütü üyeliğinden 26 kişi hakkında açtığı davanın iddianamesinde, Gözlemecioğlu’nun Suriye’ye askeri malzemeler taşırken izledikleri yolların ayrıntıları ortaya çıktı.

İddianamede, şu an IŞİD saflarında çatışan firari Gözlemecioğlu’nun, 23 Eylül 2013’te Yusuf isimli bir şüpheliyle Suriye’ye gönderilecek yardım malzemelerini konuşurken, “Bir tır veya üç büyük kamyonluk yardım malzemesinin geçişi için yolu hazırlayabilirim, gerekirse İHH yardımı ile malzemeleri geçirebilirim” dediği yer aldı.

Buna göre Ankara tren garının altındaki dükkanlardan askeri malzemeler alan Gözlemecioğlu aynı akşam dört kişiyle birlikte Suriye’ye geçti. Polis tüm bu süreci fiziki takiple adım adım izledi, ancak sanıkları engellemedi.

İddianamede sanıkların soruşturma başlangıcında Suriye’de El Kaide saflarında çalışırken, zamanla birçoğunun IŞİD’e katıldığı ve Türkiye Cumhuriyeti’ni ‘dar’ül harp’ (Savaş Diyarı) ve ‘tağuti düzen’ (Şeytani Sistem) olarak niteledikleri ifade edildi.

diken

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA