EKONOMİK ÖRGÜTLER PLATFORMU: “KIBRIS TÜRKÜ İÇİN HEM KİMLİĞİ HEM DE TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİ ÖNEMLİDİR. BU DENGE HER SİYASETÇİ TARAFINDAN GÖZETİLMELİDİR”
Ekonomik Örgütler Platformu yazılı açıklamasında, dünyada yaşanan pandemi ile birlikte ülkedeki var olan sorunların daha da derinleştiğine işaret etti.

13 Ekim 2020 Salı 09:48
Ekonomik Örgütler Platformu, Kıbrıs Türk halkı için hem kimliği hem de Türkiye ile ilişkilerin önemli olduğunu belirterek, bu dengenin her siyasetçi tarafından gözetilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Ekonomik Örgütler Platformu yazılı açıklamasında, dünyada yaşanan pandemi ile birlikte ülkedeki var olan sorunların daha da derinleştiğine işaret etti.
Derinleşen bu sorunların ülkedeki her bir bireyin yaşam kalitesini olumsuz etkilediğine vurgu yapılan açıklamada, “Gelinen aşamada ülkenin ihtiyacı ayrışma ya da kavga değil, uzlaşı ve birlikte hareket ederek sorunların üzerine gidebilecek bir sinerji oluşturmaktır” denildi.
Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde yarışacak Ersin Tatar ile Mustafa Akıncı’dan beklentilerinin; “içinde bulundukları kritik haftayı, bölen değil, birleştiren bir seçim propagandasına ayırmaları, ülke insanını bütünleştiren bir üslupla halkın karşısında olmaları” olduğunu ifade eden platform, şöyle devam etti:
“Kıbrıs Türkü için hem kimliği hem de Türkiye ile ilişkileri önemlidir. Bu denge, her siyasetçi tarafından gözetilmelidir. Toplumun sandıkta şekillendireceği irade esastır ve buna herkesin saygı göstereceğini biliyoruz. Demokrasilerde esas olan da budur. Sandığa giden yolda, halkı kutuplara bölen, kavgayı öne çıkaran söylemlere son verilmesi ve sadece yeni dönemde neler yapılmak istendiğinin anlatılması en büyük beklentimizdir.
Cumhurbaşkanlığı seçimi bitince, her geçen gün daha da büyüyen toplumsal, ekonomik ve sosyal sorunlarımızla başbaşa kalacağız. Beklentimiz mecliste yer alan siyasi partilerin, erken seçim kararı almadan, güçlü hükümet modellerini değerlendirmeleridir. Bunu yaparken de siyasi partilerin kendilerini değil halkı düşüneceği, halktan yana tavır alacağı bir yaklaşım biçimi ile hareket etmeleri gerekmektedir. Bunu başaracak siyasi olgunluk, demokratik tarihimizin geçmişinde vardır.
Bu duygu ve düşüncelerle, bir kez daha cumhurbaşkanı adaylarına uzlaşı dilini kullanmaları, siyasi partilere de halkın yakıcı sorunlarına çözüm bulacak işbirliği modellerini geliştirmeleri çağrısını yapıyoruz. Bu ülkenin iş insanları olarak, her türlü fedakârlığı yaptık, bundan sonra da yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. Siyaset kurumundan da beklentimiz, kutuplaşmayı bir tarafa bırakarak, ülkenin sorunlarını çözecek, enkazı ortadan kaldıracak işbirliğini yapmaları, ülkenin sorunlarının farkına varmaları, şahsi değil, toplumsal hareket etmeleridir.”
Ekonomik Örgütler Platformu’nu, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği oluşturuyor.
Yerel Seçim 6 Aralık, Genel Seçim 22 Ocak'taYerel seçim tarihi 6 Aralık 2026 olarak belirlenirken, Milletvekilliği Genel Seçimleri için ise tarih 22 Ocak 2027 olarak öngörülüyor.02 Ağustos 2026 Pazar 17:39KIBRIS
Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecekKemik yoğunluğumuz, sandığınızdan daha erken bir yaşta azalmaya başlar.02 Ağustos 2026 Pazar 09:33YAŞAM
İtalya'nın 'İspanya ile Schengen'i askıya alma' kararı ne anlama geliyor?İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Ceuta'ya Fas'tan on binlerce kişinin geçmesinin ardından İtalya'nın İspanya ile "Schengen serbest dolaşım rejimini geçici olarak askıya alma" kararı tartışmalara neden oldu.02 Ağustos 2026 Pazar 09:31AVRUPA
“HMAS TEAL Denizcilik Müzesi” ziyaretçi kabulüne başladıBirleşik Krallık ve Avustralya Kraliyet Donanmalarında uzun yıllar görev yapan mayın tarama gemisi “HMAS TEAL”, müze olarak Girne Turizm Limanı’nda ziyaretçi kabulüne başladı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:08GİRNE
Liberal Demokrasi Hareketi, İstanbul’da kampa katıldı Liberal Demokrasi Hareketi (LDH) Genel Başkanı Engin Deniz Görgüner ile İletişim Sekreteri Halef Kurt, İstanbul’da düzenlenen Özgürlük 2.0 Yaz Kampı’na katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:07TÜRKİYE
Uluçay, Gaziantep’te Gazimağusa’nın tanıtıldığı festivale katıldıGazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Gaziantep’te düzenlenen ve Gazimağusa’nın kültürel değerlerinin tanıtıldığı festivale katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:05GAZİMAĞUSA
Eski uygulama devam edecekKimlik kartlarından anne ve baba bilgilerinin çıkarılması kararına yönelik yoğun kamuoyu tepkisinin ardından Rum İçişleri Bakanlığı eski uygulamaya dönme kararı aldı.01 Ağustos 2026 Cumartesi 17:54GÜNEY KIBRIS
Tufan Erhürman: “Her türlü atraksiyon var, eksik olan ciddiyet”Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kıbrıs müzakereleri ve siyasi gelişmeler üzerinden eleştirilerde bulundu.01 Ağustos 2026 Cumartesi 15:03KIBRIS
Ahmet Zort: Patates Festivali her yıl daha da güçlenerek yoluna devam edecekAhmet Zort, 12. Patates Kültür, Sanat ve Spor Festivali'nde üretici ve vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirterek, festivalin her geçen yıl daha da güçlenerek kurumsallaşması için çalışacaklarını söyledi.01 Ağustos 2026 Cumartesi 13:31GAZİMAĞUSA
Trafik denetimlerinde 430 sürücüye işlem35 araç trafikten men edildi01 Ağustos 2026 Cumartesi 13:20KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.