24 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt21°C
  • İskele18°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara19°C

EKİNCİ, AVUSTURYA VE KORE’DE BİLDİRİ SUNDU

LAÜ iki ayrı uluslararası konferansta temsil edildi.

Ekinci, Avusturya ve Kore’de bildiri sundu

03 Ekim 2018 Çarşamba 17:13

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Ekinci Uluslararası Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Topluluğu (ISSMGE) himayesinde, Avusturya’nın Graz Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen 26. Avrupa Genç Geoteknik Mühendisleri Konferansı’na davetli konuşmacı olarak katıldı. Ekinci, LAÜ’yü temsil ettiği konferansta, ‘İyileştirilmiş Kıbrıs Değirmenlik Grubu Killerinin Büzülme ve Çatlak Formasyonlarının Yakın Çekim Fotogrametri Yöntemi ile Değerlendirilmesi’ konulu çalışmasını sundu. 
Ekinci, 27 Avrupa ülkesini temsil eden 57 davetli konuşmacı arasında yer aldı
Konferans kapsamında 27 Avrupa ülkesini temsil eden 57 davetli konuşmacı arasında bulunan KKTC ve LAÜ’yü temsilen sunumunu gerçekleştirdiğini belirten Ekinci, Geoteknik ve Zemin Mekaniği alanındaki son gelişmelerin tartışıldığı konferansın son bölümünde Graz şehrini ikiye bölen Mora nehri üzerine inşa edebilmekte olan ‘Murkraftwerk’ nehir suyunun yönlendirilmesi ile enerji üretimi yapılacak olan proje alanında incelemelerde bulunulduğunu ifade etti. Ekinci, alan incelemesinde projenin 17.7 Mw’lık tamamen yeşil enerji üretimi ile Graz şehrinin %20 enerji ihtiyacını karşılayacağına dikkat çekti. 
Avusturya’daki konferansın yanı sıra Ekinci, Uluslararası Geosentetikler Derneği’nin Kore’nin Başkenti Seul Şehrinde düzenlediği 11. Uluslararası Geosentetikler Konferansı’na katılarak, ‘Fiber Yüzey Pürüzlülüğünün İnce Taneli Kumların Kayma Mukavemetine Etkisi’ başlıklı bildirisini sundu. 42 farklı ülkeden 451 sunumun yapıldığı konferansa 66 farklı ülkeden 1239 katılımcının yer aldığını belirten Ekinci, Uluslararası Geosentetikler Derneği’nin 1983 yılında Fransa’nın Paris şehrinde kurulduğunu ve dünya çapında 43 temsilciliği ve 4000’in üzerinde üyesinin bulunduğunu dile getirdi.
Konferans kapsamında gerçekleştirilen Genel Kurul’da ise delege sıfatı ile Lefke Avrupa Üniversitesi’ni temsil eden Ekinci, 2018-2022 dönemi için Prof. Dr. Chungsik Yoo’nun başkanlığa seçildiği genel kurulda oy kullandığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA