26 Nisan 2024
  • Lefkoşa28°C
  • Mağusa28°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt29°C
  • İskele28°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara26°C

EK-MESAİ KAOSU YAŞANMAYA BAŞLADI...GİRNE LİMANI'NDA KAOS! VATANDAŞLAR İSYAN EDİYOR

Ek-Mesai kaosu yaşanmaya başladı...Girne Limanı'nda kaos! Vatandaşlar İsyan Ediyor

Ek-Mesai kaosu yaşanmaya başladı...Girne Limanı'nda kaos! Vatandaşlar İsyan Ediyor

18 Ağustos 2018 Cumartesi 21:24

Girne Turizm Limanı'ndan Türkiye'ye gitmek için önceden bilet kesip araçlarıyla limana giden yüzlerce vatandaş, grev nedeniyle mağdur ediliyor. 

Araçlarıyla Türkiye'ye gidecek olan yüzlerce vatandaşa, şu sıralar Gümrük'te işlem yapılmıyor. Ek-mesai kabul etmemem eyleminedeniyle vatandaşların araçları gemiye alınmıyor.  

HALK İSYANDA! "BİZİM NE GÜNAHIMIZ VAR?"

Vatandaşlar, bayram tatili için Türkiye'ye gitmek üzere her bir araç için 1000 TL gümrük ücreti ödediklerini belirtirken, hükümet yetkililerine seslendiler ve "Hükümet ile çalışanlar arasında ek mesai sorunu varsa bizim günahımız nedir? Bizi mağdur edemezler. Burada 500 tane araç var. Burada herkes, her bir araç için 1000 TL gümrük ücreti ödemiştir. Biletlerimizi aylar öncesinden aldık. Bu mağduriyeti kim giderecek" diyerek, isyan ettiler. 

Limanda yaşanan bu kaos ile ilgili bilgilerine ve açıklamalarına başvurmak istediği Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan'ın ise şu sıralarda telefonunun kapalı olduğu ve ulaşılamadığı görüldü. 

Bilindiği gibi, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası ile Gümrük Çalışanları Sendikası, örgütlü bulundukları kamu birimlerinde personelin ek mesai yapmaması kararı aldı.

Ek mesai yapılmaması, gümrüklerde bugün başladı. Kurban bayramına günler kala alınan bu karar KKTC’den çıkış ve girişleri felç etmeye başladı. 

liman-002.jpgliman2-001.jpgliman3-001.jpgliman4-001.jpg

Kaynak: EvrenselGazete-Rana SARRO
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA