20 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa19°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele19°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

EEE-DEVLET NEREDE?

eee-devlet nerede?

17 Nisan 2014 Perşembe 12:32

KKTC’de e- devlet sistemi var ancak, elektronik ortamda hizmet veren devletin resmi portalı Kamu-net, hala İrsen Küçük’ün Başbakanlığındaki UBP hükümeti döneminde yaşıyor…

 eee-devlet nerede?

Tüm kamu kurum ve kuruluşları ile kamu hizmetlerini kapsayan e-devlet projesine karşın, devletin resmi portalı olan Kamu-net’in, hükümetle ilgili bilgileri geçmiş UBP hükümetine saplanıp kalmış durumda.

Kamu-net’in web sitesinde; geçmiş hükümet döneminden kalma; bakanlık isimleri, Meclis’teki milletvekili isimleri, Bakanlar Kurulu’ndaki isimleri duruyor. Kamu-Net’in devletin resmi haber ajansı olan Türk Ajansı Kıbrıs ile ilgili linkine tıklandığında ise hala DAÜ üzerinden servis veren eski ara yüzü ve eski yönetimi ile bilgilerle karşılaşılıyor.

“Vatandaş böyle mi bilgilendiriliyor?”

Kamu-Net’in verdiği bilgilere göre iktidarda hala UBP bulunuyor ve ülkenin Başbakanı ise İrsen Küçük. Milletvekilleriyle ilgili liste de aynı dönemin parlamentosunu yansıtıyor. Bakanlık isimleri de aynı şekilde UBP dönemine çakılıp kalmış. Bakanlıklarla verilen çoğu link çalışmıyor. Nasıl çalışsın ki, Şimdiki Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı Kamu-Net’in linkleri arasında yok. Onun yerine Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlıkları var. Dışişleri Bakanlığı linkine tıklandığında ise Huge Domains’in sitesine yönlendiriliyorsunuz. Burada karşılaşacağınız şey ise eskiden Dışişleri Bakanlığının adresi olan trncInfo.com’un satılık ilanı olacak.

UBP’den sonraki Sibel Siber başkanlığındaki geçiş hükümetini de sayarsak, e- devlet tam iki dönemden beridir derin bir kış uykusuna yatmış gibi görünüyor. 2012 yılında emekliye ayrılan Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) eski Müdürü Perihan Aziz ise Kamu-Net’e göre hala görevde. Yine çoktan emekliye ayrılan Hasan Canpolat da Müdür Muavinliği görevini yürütüyor.

 

Dip Not:

Haberleşme, teknoloji çağında sürekli olarak büyük adınlar attığımız konusunda demeçler veren ve e-devlet uygulamasını öve öve göklere çıkaran hükümetin ve devletin yetkili makamlarının demeçlere biraz ara verip sistemin gerçekten işleyip işlemediğini kontrol etmelerini salık veriyoruz.

****

85 yaşındaki sürücü kaza yaptı

Çayırova köyünde ikamet eden 85 yaşındaki sürücü aracıyla yaptığı kazada şans eseri ciddi bir yaralanma olmadan kurtuldu.

Çayıova’da dün evine gitmek için aracına binen yaşlı adam, dikkatinin dağılması üzerine aracının kontrolünü kaybederek ağaca çarpmasına neden oldu.

Çarpmanın şiddetiyle başı ön cama vurarak camı patlatan yaşlı sürücünün kazadan ufak tefek yaralarla kurtulduğu öğrenildi.

Olaya tanık olan vatandaşlar ise söz konucu sürücünün yaşına dikkat çekerek, ileri yaşlarda ehliyet yenilenmesi konusunda çok daha dikkatli olunması gerektiğine işaret ettiler.

Belirli bir yaştan sonra reflekslerin zayıflayabileceğine dikkat çeken vatandaşlar, yetkililerin konuya duyarlılıkla eğilmesini istediklerini vurguladılar

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA