28 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa23°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele23°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

EBEDİYETE UĞURLANDILAR

Ebediyete uğurlandılar

27 Mayıs 2014 Salı 13:38

Motosiklet kazasında hayatını kaybeden, Girneli 20 yaşındaki Miss Kuzey Kıbrıs 2012 güzeli manken Gizem Acet ile 22 yaşındaki Lefkoşalı Ali Gargınsu, dün gözyaşları ve haykırışlar arasında ebediyete uğurlandılar.

Son yolculuklarına uğurlanan gençlerin ailelerinin feryatları yürekleri dağladı. Her iki cenaze töreninde de, gözyaşları sel olurken, gençlerin yakınlarından bayılanlar oldu. 

Turgut Çalıcı

Karpaz Kuzey sahil yolunda, Balalan köyü yakınlarında, önceki gün meydana gelen motosiklet kazasında hayatını kaybeden, Miss Kuzey Kıbrıs 2012 güzeli manken Gizem Acet ile 22 yaşındaki Lefkoşalı Ali Gargınsu, dün gözyaşları ve feryatlar arasında ebediyete uğurlandılar.

Feci kazanın kurbanı olan Gizem Acet, dün öğle namazının ardından Girne Nurettin Ersin Paşa Camii’nde kılınan cenaze namazına müteakip, Karaoğlanoğlu Mezarlığı’na defnedilirken; aynı kazada yaşamını yitiren Ali Gargınsu da Lefkoşa Kabristanlığına defnedildi.

Son yolculuklarına uğurlanan gençlerin ailelerinin feryatları yürekleri dağladı. Her iki cenaze töreninde de, gözyaşları sel olurken, gençlerin yakınlarından bayılanlar oldu.

“Çocuğumu geri verin”

Girne’de sakin 22 yaşındaki sporcu ve manken olan Gizem Acet, dün sevenleri sırtında ebediyete uğurlandı. Karaoğlanoğlu Mezarlığı’ndaki cenaze töreninde, Gizem’in ailesi, arkadaşları ve yakınlarının yanısıra, üst düzey polis ve askerler de hazır bulundu. Gizem’in sevenleri ayakta güçlükle durmaya çalışırken, haykırışları yürekleri dağladı. “Çocuğumu geri verin, Evladımı koruyamadım. O’nu kara toprağa koydular” diye feryatlar eden ablası Arzu Acet, birçok kez baygınlık geçirdi. Gözyaşlarının sel olduğu ve birçok kişinin fenalaştığı cenaze töreninde, olay yerine çağrılan 112 Hızır Servis ekipleri de hazır bulundu.

Hemşire olacaktı

Gizem Acet, 2012 yılında Esentepe Zerdali Festivali’nde düzenlenen “Uluslararası Özgürlük Kraliçesi- Miss Liberty” isimli güzellik yarışmasında KKTC’yi temsil etmiş ve dördüncü güzel gelmişti. Gizem Acet, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Hemşirelik Yüksek Okulu’nda eğitim görüyor ve Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde staj yapıyordu.

“Susturun o motorları”

İki gencin ölümüyle sonuçlanan kazanın yaşandığı motosikletin sürücüsü olan, Lefkoşa’da sakin 22 yaşındaki Ali Gargınsu ise, gözyaşları, feryatlar ve motosiklet sesleri eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Motosiklet tutkunu olan Ali Gargınsu’nun arkadaşları, Lefkoşa Kabristanlığı’ndaki cenaze törenine motosikletleriyle geldiler. Gargınsu’nun yaşlı nenesi, naaşın motosiklet sesleri arasında defnedildiği sırada “Susturun o motorları” diye çığlıklar attı.

“Bir aylık motosiklet sürücüsüydü”

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına müteakip, Ali Gargınsu’nun naaşı camiden cenaze aracına konmadan, omuzlarda taşınarak defnedildi. Çok sayıda arkadaşı, naaşa motosikletlerle eşlik ettiler. Lefkoşa’nın tanınan gençlerinden Ali Gargınsu’nun, kaza yaptığı motosikletini yaklaşık bir ay önce satın aldığı da öğrenildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA