19 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa22°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele22°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara22°C

E YOG BOOG!

E Yog Boog!

26 Mart 2014 Çarşamba 10:35

Her türlü sapıklığa tanık olduğunu zanneden Kuzey Kıbrıs halkı sonunda “ölü tavuğa tecavüzü” de gördü… Başkent Lefkoşa’da ‘Lezzet Dünyası’ adlı lokantanın eski bir çalışanı sosyal medyada pişirilmek için getirilen tavuklarla kendini tatmin ederkenki görüntülerini sosyal medyada paylaşınca yer yerinden oynadı.

 

İşyerini mühürleyen Belediye ekipleri bunun ‘sağlık koşullarına uygun olmadığı” gerekçesiyle yapıldığını söylerken, uzun bir suskunluğun ardında Polis Basın Subaylığı işyerinden alınan kamera görüntülerinde iddiaların doğruluğunun saptandığını bildirdi.

 

Rana SARRO

 

Başta başkent Lefkoşa halkı olmak üzere dün Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayanlar, sosyal medyaya düşen akıllara sığmayan bir haberle şaşkına döndü. Lefkoşa’da ‘Lezzet Dünyası’ adlı lokantanın eski bir çalışanı, sosyal medyada paylaştığı görüntülerle, lokantaya pişirilmek için getirilen kesilmiş tavuklarla kendini tatmin ettiğini sonra da bu tavukları döner yapımında kullandığını, sanal dünya aracılığıyla duyurdu. İsminin baş harfleri Y.B olan kişinin, geçtiğimiz Şubat ayında söz konusu lokantada bir hafta çalıştıktan sonra ülkeyi terk ettiği öğrenildi.

Kamera kayıtlarından tespit edildi

Israrlı sorularımız üzerine uzun bir gecikme sonucu Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, temin edilen kamera görüntülerine yapılan inceleme neticesinde olay, 2013 yılı Şubat ayı içerisinde meydana geldi. Polis basın Subayı, 43 yaşındaki Y.B’nin işyeri mutfağında bahse konu suçu işleyerek, ‘gıda maddeleri ve ilaçların satışı Yasası’na aykırı harekette bulunduğunu’ belirtti. Basın Subayı, söz konusu kişinin arandığını ve soruşturmanın sürdüğünü sözlerine ekledi.

 

Fellahoğlu: Hijyen ve sağlık koşullarına aykırı

‘Lezzet Dünyası’ adlı restoranda, meydana gelen akıllara durgunluk veren olayın patlak vermesi üzerine işletme, Belediye’nin zabıta ekipleri tarafından mühürlenirken, polis ekipleri de olay yerinde inceleme başlattı.

Gazetemiz muhabirinin ulaştığı Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu ise, söz konusu işletmenin hijyen koşullarını sağlamadığının tespit edildiği ve mühürlendiğini söyledi. Fellahoğlu, tavuk olayının ise, adli bir mesele olduğu ve bu konuda açıklama yapması gereken merciin polis olduğunu söyledi.

 “Çalışanların sağlık karneleri yok”

Lefkoşa Türk belediyesi Başkanı, “Ayrıca, sağlık karneleri olmayan bazı çalışanlar tespit edildi. Gerekli sağlık ve izin koşullarının yerine getirilmesi halinde, söz konusu işletme tekrardan açılacaktır” diye konuştu.

Türkiye medyasına da düştü

Kısa sürede duyulan olay, Türkiye medyasına da düştü. Milliyet gazetesi web sitesi haberi “Kıbrıs'ı sarsan görüntüler! Başlığıyla verirken, Y.B.’nin sosyal medyada yayınladığı görüntüleri de kullandı. Hürriyet gazetesinin web sitesinde ise olay, “KKTC’de mide bulandıran kayıt” başlığıyla duyuruldu.

Konuşmalar şöyle;

Ülkemizde infial yaratan olay an be an kamera kayıtlarına da yansıdı. Kamera kayıtlarında olay anı tüm detayları ile gözler önüne seriliyor. Y.B videoda olay anını yarı çıplak kameralara da anlatmaktan çekinmiyor;

- Şöyleee…

- Asıl …..’ya tat veren benim.

- Burada limonluyoruz, limonla yıkanıyor.

- Tadını vermeye çalışıyoruz.

- Burada yıkanıyor.

- Asıl tat olayını şimdi göstereceğim ben size….

- Alıyorum tavukları.

- Şimdi halka tavuk yemenin püf noktasını gösteriyorum.

- Tavuk yemenin püf noktası bu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA