19 Nisan 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa27°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele27°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara23°C

“DURUM İÇLER ACISI”

“Durum içler acısı”

11 Haziran 2014 Çarşamba 13:59

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Savaş Bozat Başkanlığındaki Belediye Emekçileri Sendikası (BES)  heyetini kabul etti.

BES Başkanı Savaş Bozat Dipkarpaz Belediyesi’nde 55 gündür devam eden grev ve belediyede yaşanan sorunlara çözüm arayışları çerçevesinde gelişen süreci Cumhurbaşkanı Eroğlu’na aktardı.

Bozat, Dipkarpaz Belediyesi’ndeki durumun yürekler acısı olduğunu ve sorunun çözümü için elden gelen tüm girişimleri yapmalarına rağmen bir sonuç alınamadığını aktardı.

Bozat, 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren yaşanan sorunlar için masa başında her yolun denendiğini, İçişleri Bakanlığı ve “uzlaştırma kurulunun” da arabuluculuğuyla yapılan toplantılara işveren tarafının katılmadığını ve Mart’ta yapılan son toplantı sonrası Belediye Başkanı’nın süre istediğini, bu nedenle kendisine 15 Nisan tarihine kadar süre tanındığını anlattı.

16 Nisan tarihinde başlayan grevin dün 55. gününde olduğunu hatırlatan Bozat, isteklerinin 35 işçinin işe giriş tarihlerinin senelere göre hesaplanması ve barem içi artışlarının verilmesi ve askerlik sürelerinin sayılması olduğunu söyledi.

Bunlarda eksiklik olduğunu ve Belediye Başkanı’na 4 öneri sunduklarını anlatan Bozat, Belediye Başkanı’nın dördüncü öneriye evet deyip imza koymasına rağmen bugün hâlâ hayata geçmediğini söyleyerek, bunun belediye başkanının niyetinden kaynaklandığını kaydetti.

Savcılıktan bir görüş geldiğini ve İçişleri Bakanı’nın dün Belediye Başkanı ve Sendikayı bir toplantıya çağırdığını anlatan Bozat, seçim yasakları olması dolayısıyla toplu sözleşme imzalanmasının mümkün olmadığının, iki taraf arasında grevin sonlandırılması yönünde bir protokol imzalanabileceğinin ve bu protokolün Belediye Başkanı’nın imza koyduğu şekilde sonlandırılabileceğinin bu görüşte yer aldığını ifade etti.

Belediye Başkanı Mehmet Demirci’nin masaya gelmesi için Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu ziyaret etmek istediklerini söyleyen Bozat, yerel seçimler sonrası toplu sözleşme yaparak artık bu sorunların son bulduğunu görmek istediklerini ekledi.

Eroğlu

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da konuya tam vakıf olmadığını fakat Sayıştay’ın aksi yönde bir tasarrufu olmaması durumunda Dipkarpaz Belediye Başkanı’nın attığı imzaya sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgileneceğini belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, 55 günlük grevin rahatsızlık yarattığını, Lefkoşa’da daha önce yaşanan grevleri örnek göstererek açıkladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA