DÜNYASI YIKILDI: 25 YILLIK EVLİLİĞİNDE KOCASININ “KADIN” OLDUĞUNU ÖĞRENDİ
Üç çocuk annesi bir kadının dünyası, kocasının aslında kendisini "kadın gibi" hissettiğini öğrendikten sonra başına yıkıldı.

20 Haziran 2023 Salı 23:31
İsmini açıklamak istemeyen 25 yıllık evli ve üç çocuk annesi bir kadın, mutlu bir evliliği olduğu sanrısının “bir günde” kökünden yok olduğunu söyledi.
Daily Mail’in haberine göre, yaşadıklarını anlatan kadın, eşini önce kadın külotu giyerken yakaladı, ilerleyen yıllarda da adını Charlize olarak değiştirdiğini ve hormon tedavisine başladığını öğrendi. Bu da kendisi ve üç çocuğu üzerinde onulmaz etkiler bıraktı.
Transfobik olmadığını vurgulayan kadın, eski eşini yargılamadığını ancak 25 yıllık evliliğin ardından “kendini kandırılmış” hissettiğini ve çocukları üzüldüğü için kaygılandığını belirtti.
Kadın kocasını ilk olarak nasıl yakaladığını şu sözlerle anlattı: “Yanlışlıkla onu evde Noel için bana aldığı kırmızı külotu giymiş halde buldum. Çıktığımı düşünmüştü. Üç genç çocuğumuz alt katta, çalışma odasında birlikte film izliyorlardı.”
“Bu, elbette, en büyük şoktu. Bu gerçeküstü manzarayı izlerken zaman birkaç saniye dondu. Kırmızı ruj sürmüştü.”
“Adil olmak gerekirse, çok utanmıştı. 25 yıldır evliyiz ve 20’li yaşlarımızın başından beri birlikteydik. Benden iki yaş büyüktü, çok uyumlu görünüyordu. Onu sevdim. Biz çok mutlu, normal bir aileydik ya da bana öyle geliyordu. Hayatın piyangosunu kazandığımı sanıyordum.”
ÇİFT TERAPİSİNE BAŞLADILAR
Gördüklerini kimseye söylemeyen kadın, utandığını ve çift terapisine gitmeye başladıklarını anlattı. Kocası da, “sadece” biraz kadın kıyafeti giymek isteği olduğu konusunda güvence verdi.
Durumu kabullenen kadın, bir gün herkes dışarıdayken içinden gelen sese hakim olamadı ve tavan arasına çıktı. Orada, 43 numara topuklu ayakkabı, file taytlar, makyaj malzemeleri, sabahlıklar ve uzun, kumral bir peruk içeren tanımadığı bir bavul buldu.
Tekrardan bir şok yaşayan kadın, çift terapisine devam ettiklerini ama kocasının eşcinsel olmadığı konusunda ısrar ettiğini belirtti.
Bu şekilde çok aile olduğunu bildiği için yardımcı olmak amacıyla yaşadıklarını anlatan kadın, “İçlerinde hissettikleri cinsiyeti ifade etmek veya o cinsiyete dönüşmek isteyen insanlara her zaman şefkat ve desteğin büyük bir savunucusu oldum. Tek isteğim ailelerinin zarar görmemesi.”
“Eşleri ve çocukları, genellikle bir gecede, sevdikleri kişinin tamamen farklı bir versiyonuyla karşılaşıyor. Yine de çoğu zaman bu eşlere ve çocuklara şefkat gösterilmez ve kendilerine bakılmaz, bunun yerine bir kenara atılır, unutulur ve hatta bağnazlıkla suçlanırlar.” dedi.
İYİLEŞTİĞİNİ SÖYLEDİ
Eşi, kılık değiştirmesinin evliliklerindeki düzenli seks eksikliğine bir tepki olduğunu söyledi, yani kısmen kadının hatasıydı.
Ancak kadın bunun için de, “Onu iç çamaşırımla gördüğüm için onunla gerçekten seks yapmak istemiyordum. Ne düşüneceğini bilmiyordum. O ben olmayı mı tercih ederdi? Buna rağmen kendimi sükuneti korumaya zorladım ve daha düzenli seks yapmaya devam ettim. Geriye dönüp baktığımda, çaresizce her şeyi eskisi gibi tutmaya çalışıyordum. Aileyi parçalamamak için her şeyi yapardım.” dedi.
Sonrasında adam “iyileştiğini” söyleyerek çift terapisini bıraktılar ancak kadın, eşinin çevirdiği gizli işlerinden ve yaptığı alışverişlerden haberdar oldu.
Bunun üzerine çocukları için aynı evde ancak çift olarak ayrı yaşamaya karar veren kadın, kocasının daha açık bir yaşam stilini benimsediğini gördü.
EV YÜZÜNDEN BİRBİRLERİNE GİRDİLER
İlerleyen yıllarda çocukları büyüdükten sonra çift yollarını ayırdı ve taraflar maddi yönden de çekişmeli bir sürece girdiler. Yaşadıkları ev nedeniyle anlaşmazlığa düşen çift, para yönünden de birbirlerinden talepte bulundular. Çocukları ise zamanla babalarının cinsel kimliğini öğrendi ve şok geçirdiler, hatta bir tanesi fiziksel olarak kendine zarar vermeye başladı ve akıl hastanesine kaldırıldı.
Sonrasında eski eşinin cinsiyet değiştirme sürecine başladığını, hormon aldığını, adını Charlize olarak değiştirdiğini ve ameliyat olduğunu öğrenen kadın, “Eski eşimin bununla nasıl başa çıktığı konusunda hala tamamen şaşkınım. Bazı psikoterapistler, geçiş yapan bazı insanların, sonunda özgür olabilmekten başka bir şey düşünemeyecekleri bir duruma girdiklerini düşünürler. Tüm hayatlarını kendileri olmamakla geçirdiler ve ortaya çıktıklarında artık zamanlarının geldiğini hissediyorlar. Ancak, dünyadaki tüm nezaket ve anlayışa rağmen, çocuklarınız, aileniz, hayat arkadaşınız için bu, hala büyük bir meydan okuma.” dedi.
Kadın son olarak, “On yıl sonra, düzlüğe çıkıyoruz. En küçüğümüz 18 yaşına gelene kadar evimizde kalmak için mücadele ettim ve başardım. Çok şükür yeni bir ilişki içindeyim ve üç çocuğum da sağlıklı bir şekilde hayatla baş ediyor.” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gazimağusa ve Girne’de Alkollü Sürücüler Trafik Kazasına Neden OlduGazimağusa ve Girne’de alkollü araç kullanan iki sürücü, meydana gelen trafik kazalarının ardından tutuklandı. Girne’deki kazada motosiklet sürücüsü hafif yaralandı.09 Temmuz 2025 Çarşamba 12:48KIBRIS
Holguin, Kiracıköy’ü ziyaret etti: Beşli görüşme öncesi yeni geçiş kapısı açılması için uzlaşı hedefliyoruzBM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Holguin, New York’taki beşli görüşme öncesinde yeni geçiş kapısı açılması konusunda taraflar arasında uzlaşı sağlanmasını hedefliyor.09 Temmuz 2025 Çarşamba 12:32GÜNEY KIBRIS
Harmancı’dan Fidias-Tatar görüşmesine yorum...LTB Başkanı Harmancı, Fidias ile Tatar’ın söyleşisini değerlendirerek, “Yeni dönemin mottosu güvenlik olacak” dedi. Seçime kadar olan sürecin bir “güvenlik sınaması”yla geçeceğini vurguladı.09 Temmuz 2025 Çarşamba 12:26KIBRIS
15 yaşındaki Melek'ten haber alınamıyor: Polis Arama Çalışması BaşlattıGüvercinlik’te yaşayan 15 yaşındaki Melek İrem GÜNER’den dünden beri haber alınamıyor. Polis ekipleri, genç kızın bulunması için arama çalışmalarına başladı.09 Temmuz 2025 Çarşamba 12:21KIBRIS
Döviz yine yüksek!Döviz kurları güne nasıl başladı?09 Temmuz 2025 Çarşamba 12:19PARA
Aykut’un davası dün de devam ettiKKTC’deki Rum mallarıyla ilgili olarak Güney Kıbrıs’ta tutuklu bulunan Afik Grup CEO’su Simon Mistrel Aykut’un davasının görüşülmesine dün de devam edildi.09 Temmuz 2025 Çarşamba 12:15KIBRIS
Hava açık ve az bulutlu olacak: Sıcaklıklar 41 derece!Meteoroloji Dairesi'nin 8-14 Temmuz 2025 tarihlerini kapsayan raporuna göre, 9 Temmuz Çarşamba günü bölgede havanın açık ve az bulutlu olacağı, sabah saatlerinde ise yer yer sis görüleceği belirtildi.09 Temmuz 2025 Çarşamba 12:10HAVA DURUMU
KIB-TEK Büyümeye devam ediyorKıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) geçen hafta devreye aldığı iki adet yeni Gaz Türbinlerinin ardından bugün bünyesinde yeni iş araçlarını dahil etti.08 Temmuz 2025 Salı 22:30KIBRIS
Minik Balıklar Yüzdü, Müzeleri Keşfetti!YDÜ Olimpik Yüzme Havuzu’nda yüzme eğitimi alan Dört İşlem Eğitim Merkezi öğrencileri, Herbaryum ve Doğa Tarihi Müzesi ile Kıbrıs Araba Müzesi’ni ziyaret ederek keyifli bir gün geçirdi.08 Temmuz 2025 Salı 21:04YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
LAÜ’de Sosyal Medya ve Turizm Pazarlaması KonuşulduLAÜ’de düzenlenen söyleşide fotoğraf sanatçısı Altuğ Galip ve video yapımcısı Alp Galip, sosyal medyanın destinasyon pazarlamasındaki etkisini öğrencilerle paylaştı.08 Temmuz 2025 Salı 20:44LAÜ - LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs